Kveldssminke

Slik legger du en perfekt kveldssminke

Å legge en kveldssminke er både lett og lite tidkrevende.

Publisert Oppdatert

Tidligere i høst har vi vist hvordan man legger en naturlig og enkel sminke til hverdags, men hva gjør man når man vil se litt mer pyntet ut?

En enkel kveldssminke krever minimalt med produkter og koster, og den er lagt i en fei!

I denne videoen har modellen allerede fått lagt en hverdagssminke. Men noe av det som virkelig skaper en kveldssminke mangler - nemlig intensitet.

Og er du en av dem som sliter med å legge øyenskygge og eyeliner på riktig måte, ingen fare!

Dette skal den danske makeupartisten for Lancôme i Skandinavia, Henrik Steen, enkelt vise deg hvordan du gjør.

Sjekk hvordan du legger hverdagssminken i videoen under:

Fra dag til kveld

SMINKEEKSPERT: Henrik Steen har hatt en lang og suksessfull karriere som makeupartist, og vil i tillegg til denne videoen om hverdagssminke dele video om både kveldssminke og julebordssminke med oss utover høsten.

SMINKEEKSPERT: Henrik Steen har hatt en lang og suksessfull karriere som makeupartist, og vil i tillegg til denne videoen om hverdagssminke dele video om både kveldssminke og julebordssminke med oss utover høsten. Foto: FOTO: Lasse Wind

Henrik Steen

Henrik Steen er en dansk og svært anerkjent makeupartist, og har jobbet i dansk og internasjonal filmbransje og moteindustri i mer enn 10 år. Han har også vært nominert for The Danish Academy Award Robert for Best Makeup flere ganger. I 2007 signerte han en eksklusiv avtale med Lancôme i Paris, og har siden vært makeupartist for Lancôme i Skandinavia.

- Nå har vi en naturlig look som jeg gjerne vil forvandle en kveldslook. Før jeg starter med å legge en øyenskygge, så legger jeg en primer, og den legger jeg forsiktig på øyelokket.

Han starter med en lys tone, og dytter den forsiktig på over hele øyelokket, med start i øyekroken.

- Jeg vil gjerne at øyeskyggen skal holde seg der, så derfor dytter jeg den på i stedet for å stryke den på.

Stryker du øyeskyggen på, forsvinner den nemlig fortere.

- Det er en veldig, veldig fin teknikk det her. Jeg ser oftest at folk stryker den på, og det gjør at alt legger seg under øyet, sier Steen.

Skyggen som kler alle

Når den lyse skyggen er lagt, velger makeupartisten seg ut en mørkere farge, en grønngrå tone, som han skal legge over øyelokket.

- Den er fin til alle type kjoler. Når man skal legge en kveldssminke, er det fint med litt varme toner. Denne fargen gir ulik tone alt etter hvilke øyenfarge du har.

Også her dytter han fargen forsiktig på, på hele nedre delen av øyelokket.

- Hvis jeg vil ha mer intensitet, legger jeg skyggen forsiktig litt oppover med penselen. Det gir en effekt av at det begynner å samle seg noe dybde, sier makeupartisten og går helt inn i øyekroken.

Han har også et viktig råd til alle øyenskygge-glade jenter der ute: Smink aldri nedover.

- Gjør du det, får du øyet til å henge, noe som ikke særlig heldig for øynene. Husk å gå oppover med penselen, sier Steen og dytter fingrene forsiktig over øyelokket.

Sort eyeliner for mer intensitet

MØRK SKYGGE: Etter Steen har lagt primer på øyelokket, går han i gang med den lyse øyeskyggen.

MØRK SKYGGE: Etter Steen har lagt primer på øyelokket, går han i gang med den lyse øyeskyggen. Foto: FOTO: Erik Hannemann

Vil du gi øynene enda mer intensitet, er en sort eyeliner over den øvre vippekanten trikset. Den vil skape sotede øyne og gi en superfin look.

- Når jeg legger eyeliner, legger jeg den fra midten av øyet og ut. Det bredeste punktet vil være bakerst på linjen langs øyelokket, og fokuspunktet fra midten og ut.

Makeupartisten toner og blender det hele med øyenskyggekosten, slik at fokuspunktet blir mer intenst langs vippene. Når du blender ut eyelineren helt på enden også, vil skyggen bli tonet oppover.

Husk underveis i sminkingen å se deg selv i speilet.

- Da ser du om du vil tone ut sminken din enda mer, sier han.

Når du har sminket ferdig øyelokkene dine, er et smart tips å alltid gå over sminken din med en foundationpensel. Da sikrer du deg at looken er ren og lekker å se på.

- Det er viktig at man hele tiden husker å rense bort det som har drysset underveis, slik at det ser fint ut, råder Steen.

Til slutt legger han en sort, vannfast kajal langs den nedre våtlinjen, som en siste touch og det som gir det lille ekstra til en intens øyesminke.

- Jeg synes denne sminken er fin og enkel. Den har en intensitet rundt øynene, og det er det som gjør den så fin og raffinert. Looken skal være enkel, lett og fin, og det er denne.

Les også:

Derfor elsker de smykkene sine

SMINKE FOR INTENSE ØYNE: Øverst fra venstre: Double Wear Eyeshadow Base fra Estée Lauder, kr 185. 5 Couleurs i fargen Pied-De-Poule fra Dior, kr 525. Waterproof Eye Pencil fra Clarins, kr 155. Hypnôse Drama Eyes i fargen Malachite & Amethyste fra Lancôme, kr 465. Eye Lid Base fra Sensai, kr 252. Inliner Kajal fra IsaDora, kr 95.

SMINKE FOR INTENSE ØYNE: Øverst fra venstre: Double Wear Eyeshadow Base fra Estée Lauder, kr 185. 5 Couleurs i fargen Pied-De-Poule fra Dior, kr 525. Waterproof Eye Pencil fra Clarins, kr 155. Hypnôse Drama Eyes i fargen Malachite & Amethyste fra Lancôme, kr 465. Eye Lid Base fra Sensai, kr 252. Inliner Kajal fra IsaDora, kr 95. Foto: FOTO: produsenten

Krydderet som kan hjelpe mot kviser

Det Nye-redaksjonen tester høstens sminketrender

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning