FILM

Skikkelig funny!

Judd Apatow er mannen som kan å lage komedie. Funny People er nok en vinner, mener Det Nyes anmelder.

Adam Sandler, Eric Bana og Seth Rogen i Funny People.

Adam Sandler, Eric Bana og Seth Rogen i Funny People. Foto: Filmweb

Publisert Oppdatert
Regissør og manusforfatter Judd Apatow.

Regissør og manusforfatter Judd Apatow. Foto: Filmweb

- Tittelen Funny People er helt klart ganske breial, men med Seth Rogen og Adam Sandler i tospann, er det ingen overdrivelse, mener Det Nyes filmanmelder Line Midtsjø.

- Regissør og manusforfatter Judd Apatow blander som vanlig seriøse temaer med solide doser promp- og penishumor. Her er stand up-miljøet perfekt bakteppe for en historie om sjalusi, ambisjoner og den ytterste ensomhet, skriver hun i sin anmeldelse i Det Nye nr 15, og gir den fem av seks stjerner.

Navnet Judd Apatow er blitt synonymt med god komedie. Manusforfatteren slo for alvor igjennom da han bestemte seg for også å regissere. Han debuterte som spillefilmregissør i 2005 med The 40 Year Old Virgin , der Steve Carrell spiller en stakkars nerd som strever med å få hatt seg. Ja, historien er banal , men har samtidig en sjarmerende og litt rørende snert som er blitt Judd Apatows kjennemerke. Komedien ble en publikumssuksess, men Apatow klarte ikke å følge opp med sitt neste manusprosjekt, Fun With Dick and Jane, der Jim Carrey spilte hovedrollen. Parodifilmen Walk Hard ble heller ingen suksess. Det kan virke som om de beste filmene Apatow gjør, er de han selv både skriver og regisserer.

For sitt neste prosjekt, Knocked Up , valgte Apatow sin gode venn Seth Rogen til hovedrollen. Komedien der slaskete Rogen gjør vakre Katherine Heigl gravid ble nok en suksess for Apatow, og satte ham virkelig på Hollywood-kartet.

Judd Apatow med Seth Rogen og Jonah Hill.

Judd Apatow med Seth Rogen og Jonah Hill. Foto: Stella Pictures

Apatow er kjent for å jobbe med de samme skuespillerne om og om igjen, blant dem Seth Rogen, Johan Hill, Jason Segel og James Franco . Da snakker vi ikke bare casting til egne filmer, men også samarbeid på deres prosjekter. Han var produsent for Jason Segels komedie Dumpet av Sarah Marshall og co-writer sammen med Rogen for kultsuksessen The Pineapple Express , der Rogen og James Franco spilte hovedrollene.

Vet du forresten utgangspunktet for Apatows tette bånd til Seth Rogen, James Franco og Jason Segel? Jo, de var alle med i den kortlivede, men kritikerroste tv-serien Freaks and Geeks (1999-2000), der Apatow både skrev manus og regisserte episoder.

Funny People har Norges-premiere 20. november

Seth Rogen har spilt i alle tre filmene Apatow har regissert. Her med Katherine Heigl i Knocked up.

Seth Rogen har spilt i alle tre filmene Apatow har regissert. Her med Katherine Heigl i Knocked up. Foto: Filmweb

Les også:

Det Nyes bokfavoritter

X Factor-Tommys hemmelighet

Våre romantiske favorittfilmer

De beste partylåtene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning