Sigurds verden

Bra(a)ket på savannen

En natt på savannen i Afrika byr på mye spenning.

HELT VILT: Sjiraffer på savannen.

HELT VILT: Sjiraffer på savannen. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Jeg har akkurat lagt meg for natten. Jeg ligger på en feltseng i Tanzania. Heldigvis har jeg et telt mellom meg og alle dyrene i Afrika. Utenfor er det et himla liv. For en som bare er vant til ei gneldrebikkje og en bil i ny og ne som kulisse om natten, er dette mye lyd.

Jeg prøver å gjette meg til hvilke dyr som skjuler seg bak de ulike lydene jeg hører. Jeg tror jeg drar kjensel på latteren til en flokk hyener. Et brøl et stykke unna, får meg til å tenke på at flodhesten er det dyret som dreper flest mennesker i Afrika. Håper den holder seg i mudderdammen sin.

Jeg hører skritt og gryntelyder rett utenfor teltet. Neshorn?

Det er uaktuelt å dra ned glidelåsen for å sjekke. Det kan bli en lang natt. Etter endelig å ha sovnet utpå morgenkvisten, våkner jeg plutselig av et brak. Som om noe knekker. Jeg tenker umiddelbart at det må ha vært et digert dyr. En flodhest som brekker nakken på en sjiraff, kanskje?

Neste morgen ved frokostbordet kommer vi snart inn på temaet. Alle er blitt vekket av bråket. Svaret på gåten er kanskje mer komisk enn spennende: Kollega Ståle har gått gjennom feltsengen! Den tålte ikke trykket fra 100 kilo tv-produsentkjøtt. Det var en litt flau, men fattet Ståle som måtte innrømme at på savannen, der kan alt skje.

Særlig om natten.

Les også:

Namibia, Afrikas eventyrland

DET NYE tester afrikansk dans

Safari på egenhånd

10 ting du må gjøre i Cape Town

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning