Brundby hotell:

Rockehotellet i Danmark

Om du er en rocka type vil Brundby hotell passe deg midt i blinken.

ROCKEHOTELL: I Danmark ligger Brundby hotell - et hotell som passer perfekt for deg som er glad i rock and roll.

ROCKEHOTELL: I Danmark ligger Brundby hotell - et hotell som passer perfekt for deg som er glad i rock and roll. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Publisert Oppdatert
KONGEN: Kongelogen på Brundby Hotell huser en miniatyr av Elvis Presley.

KONGEN: Kongelogen på Brundby Hotell huser en miniatyr av Elvis Presley. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

"Since my baby left me

I found a new place to dwell

It's down at the end

Of the lonely street

At Brundby Hotel"

Nå lurer du kanskje på hva denne lettere omskrivningen av Elvis Presley sin "Hartbreak hotell" har med dette overnattingsstedet å gjøre. Det har sin helt naturlige forklaring. Brundby hotell er Danmarks eneste rockehotell. Her har de 19 ulike rommene fått navn etter innhold og utseende som er hentet fra rockens tiår 60-tallet.

På Brundby hotell finner du blant annet rom med navn Kongelogen. Dette spesielle rommet, tilegnet Elvis Presley, huser en miniatyr av kongen av rock med gitar. Andre rom med kjente pesoner fra rockens historie har fått navn etter Billie Holiday, Frank Sinatra, Flower power og Jomfruburet, med flere.

Les også:

10 romantiske hoteller i Norge

De beste familiehotellene

Musikernes favoritt

Det er ikke bare disse navnene som gjør at dette har blitt ett rockehotell. Siden åpningen i 1995 har hotellet hatt flere kjente gjester. Det meste av den danske musikkscene har bodd her, Michael Falch, Kim Larsen, Marie Frand, Monrad & Rislund for å nevne noen. Men også utenlandske band som Animals, Mezzoforte og Mungo Jerry har gjestet dette hotellet.

BILLIE HOLIDAY: Hotellets 19 ulike rom har fått navn og innhold fra rockens tiår 60-tallet.

BILLIE HOLIDAY: Hotellets 19 ulike rom har fått navn og innhold fra rockens tiår 60-tallet. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

I hele hotellets første etasje finnes spor etter band som har spilt og vært der. Veggene er dekket med bilder og hilsener til hotelleier Turid Hanevold. Hun forteller at det blir holdt rundt 60 konserter på hotellet i året. Konsertene spilles i hotellets konsert sal med plass til 120 personer.

SPESIELT: Brundby hotell i danmark er unikt og har huset mange celebre artister.

SPESIELT: Brundby hotell i danmark er unikt og har huset mange celebre artister. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Fredelig og idyllisk

Musikere, skuespillere og andre kunstnere er en viktig del av Samsøs tidligere badehotell. Ideen bak dette stedet var at musikere kunne komme og bo, skrive sanger, og øve uten å betale for mye for det, til gjengjeld holde konserter på hotellet.

Brundby ligger på den fredelige og idylliske øyen Samsø, og det er det som er så morsomt at det er på et slikt sted man minst forventer å finne et rockehotell. Frokost er inkludert i prisen, men man kan også få middag i hotellets restaurant eller spise på stedets eget pannekakehus som ligger vegg i vegg med hotellet.

Adresse: Brundby hotell, Brundby hovedgade 63, 8305 Samsø

Les også:

Verdens mest romantiske hoteller

Her er verdens beste hoteller

Tilbake til Klikk reise

GJESTER: De fleste rockeartister fra den danske musikkscenen har overnattet på Brundby Hotell, deriblant Kim Larsen, Michael Falch og Marie Frand.

GJESTER: De fleste rockeartister fra den danske musikkscenen har overnattet på Brundby Hotell, deriblant Kim Larsen, Michael Falch og Marie Frand. Foto: Foto: Hege Larsen og Lene Agnete Imbsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning