Redaksjonens beste boktips

Vi gir deg våre sommerfavoritter til late feriedager.

Boken Om forlatelse er filmatisert med Kira Knightly i hovedrollen.

Boken Om forlatelse er filmatisert med Kira Knightly i hovedrollen. Foto: Filmweb

Publisert Oppdatert
Ian McEwan: Om forlatelse

Ian McEwan: Om forlatelse Foto: Gyldendal

Ian McEwan: Om forlatelse

Fin film, men som vanlig er boka bedre. Historien handler om barndomsvennene Cecilia og Robbie, som får sin gryende forelskelse forstyrret av den litt for livlige fantasien til Cecilias lillesøster, Briony. Med engelsk overklasseliv og andre verdenskrig som bakteppe, er dette både romantisk og spennende - for ikke å snakke om ubehagelig, trist og tankevekkende. Jeg var oppslukt fra første side. En bok som gjorde sterkt inntrykk, samtidig som den var veldig underholdende.

Hilsen Ingvild T. Eilertsen, redigerer

Kari Hesthamar: So long, Marianne - ei kjærleikshistorie

Kari Hesthamar: So long, Marianne

Kari Hesthamar: So long, Marianne Foto: Spartacus

En annerledes kjærlighetshistorie om 22 år gamle Marianne Ihlen og hennes forhold til forfatter Aksel Jensen og sanger/poet Leonard Cohen. Det er umulig å ikke bli fascinert av det utsvevende bohemlivet som utspiller seg i kunstnerkretser på den greske øya Hydra. Boka inneholder også tidligere upubliserte dikt av Leonard Cohen, som gjør det hele enda mer spennende. Perfekt strandlesning!

Hilsen Vibeke Stiansen, moteansvarlig

Norman Mailer: Kampen

Journalist og forfatter Norman Mailer skildrer århundrets boksekamp i 1974, der den fåmælte patrioten George Foreman skal forsvare verdensmestertittelen mot «Leppa fra Bronx», Muhammad Ali. Dokumentaren regnes for å være et nøkkelverk innen new journalism, eller simpelthen en av verdens beste bøker. En bok det lukter mannesvette av - på den gode måten.

Norman Mailer: Kampen

Norman Mailer: Kampen Foto: Tidene forlag

Hilsen Line Midtsjø, journalist

Carl Hiaasen: Nakenbad

Finansmannen Chaz driver dirty business, og er i ferd med å bli avslørt av sin kone. Dermed hiver han henne over bord fra et cruiseskip. Hun flyter i land på en øy, og bruker nå all sin tid på å hevne seg. En lettlest, absurd og fantastisk underholdende krim som passer perfekt på stranda i sommer.

Hilsen Madeleine Dahl, journalist

Carl Hiaasen: Nakenbad

Carl Hiaasen: Nakenbad Foto: Kagge forlag

Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine

Boken handler om kjærlighet til mennesker og mat, og om vennskapet mellom de pussige karakterene Camille, Philibert, Franck og Paulette. Jeg ønsket at boka aldri skulle ta slutt. Alt er bra: språket, karakterene og den parisiske atmosfæren. God fornøyelse!

Hilsen Cathrine B. Jensen, journalist

Jane Austen: Stolthet og Fordom

Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine

Anna Gavalda: Saman er ein mindre aleine Foto: Samlaget

Denne historien slutter aldri å underholde meg. Det er alltid like spennende om kloke, søte Elizabeth med den gærne familien får rike og kjekke Mr. Darcy til slutt. Har du Colin Firth fra BBCs 1995-innspilling i bakhodet, blir boka enda bedre.

Hilsen Mari Parelius Wammer, journalist

Jane Austen: Stolthet og fordom

Jane Austen: Stolthet og fordom Foto: Aschehoug

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning