Luksus til lavpris:

På slottsferie i Polen

Drømmer du om lange spaserturer arm i arm med din kjære, stilige middager med tente lys og behagelige spaopplevelser? På slottsferie i Polen får du alt dette – til lavpris!

BURSZTYNOWY PALAC: Her er det bare å nyte det gode liv; utendørsbassenget er et glimrende sted å begynne.

BURSZTYNOWY PALAC: Her er det bare å nyte det gode liv; utendørsbassenget er et glimrende sted å begynne. Foto: Foto: Niklas Kämpargård

Publisert Oppdatert

Bursztynowy Palac:

Overnatting: Dobbeltrom fra kr 880 pr. natt. Det finnes også weekendpakker, for eksempel romantiske tilbud der alt er inkludert.

SPA: Behandlinger for ansikt og kropp; kan for eksempel en sjokolademassasje friste? Boblebad, badstu og basseng, samt treningsavdeling.

Reisen: Fly til Poznan, Szczecin eller Bydgoszcz. Wizz Air og Norwegian flyr til Polen fra Oslo. Pris fra ca. kr 550 én vei. Lei bil eller ta buss fra flyplassen.

På nett: www.hotel-bursztynowy-palac.pl

Bortimot de eneste du deler selskap med her er skogens stork, forelskede par og traktens bonde.

For brøkdelen av hva en lignende opplevelse ville kostet på andre romantiske steder som Roma, Paris eller Barcelona får du dette: Noen luksuriøse, avslappende og romantiske dager i omgivelser som gir deg følelsen av på null komma niks være forflyttet til fortiden!

Billig hotell

Vi garanterer at en weekend på et av de mange, vakre slottene på den polske landsbygda vil gi deg en herlig ro i sjelen.

Og lommeboken, den vil ikke blø, den heller.

For prisen du gjerne må ut med for et enkelt hotellrom i Oslo, får du bo i et nydelig slottsmiljø, og nyte spabehandlinger, middag og vin her.

Ro i sjelen

En lun vind blåser over det grønne landskapet som omgir Bursztynowy Palac. Borte i skogholtet, der trærne står høye og rake i givakt, går et forelsket par arm i arm.

Langt vekk er tidsklemmer, motorveier og store kjøpesentre. Bortimot de eneste du deler selskap med her er skogens stork, forelskede par og traktens bonde.

Palasset, som ligger like utenfor Koszalin nordvest i Polen, ble på 1890-tallet bygd av en formuende forretningsmann, som gjorde seg rik på poteter.

I DET GRØNNE: Ved lunsjtid samler gjestene seg på den vakre terrassen.

I DET GRØNNE: Ved lunsjtid samler gjestene seg på den vakre terrassen. Foto: Foto: Niklas Kämpargård

Når det gjaldt å glimre med sin rikdom, fantes ingen sperrer. Slottsgården fikk sin egen dam og flere vakre hager. På 1990-tallet ble slottet pusset opp igjen, etter at mange år med vanskelig økonomi hadde satt sine spor.

Flere lekre slott:

* Kliczków Castle: Ligger vakkert til i skogen i nedre Schlesien. Fly til Wroc¿aw eller Dresden i Tyskland, og videre med leiebil. Dobbeltrom fra kr 980 pr. natt, inkl. frokost. www.kliczkow.com

* Hotel Mlyn Klekotki Resort & SPA: Bo luksuriøst med herlig asiatisk touch blandet med polsk design. Test ut rødvinsbehandlingen i spaavdelingen! Dobbeltrom fra kr 730 pr. natt, inkl. frokost. www.hotelmlynklekotki.pl

* Zamek Jan III Sobieski: Romantisk slott og flotte strender bare to mil nord for Gdynia. "To be a rose" heter et tilbud der du loves å lære hvordan du skal kunne holde deg ung og vakker for alltid! Dobbeltrom fra kr 730 pr. natt, inkl. frokost. www.zameksobieski.pl

* Amber Castle Kiermusy The Manor House: Ligger vakkert til ved elvebredden i den historiske byen Tykocin. Dobbeltrom fra kr 560 pr. natt, inkl. frokost. Fly til Warszawa og ta toget til Bia¿ystok. www.kiermusy.com.pl

* Palac w Leznie: Unik slottspark med flotte turstier og tre badstuer. Dobbeltrom fra kr 660 pr. natt inkl. frokost. Fly til Gdansk - slottet ligger kun syv kilometer fra den internasjonale flyplassen. www. palacwleznie.pl

* Kraskow Castle: Ligger sørvest for Wroc¿aw sør i Polen og er et imponerende anlegg med flotte hager og fine turstier. Det eneste som mangler er et deilig SPA. Dobbeltrom fra kr 1200 pr. natt, inkl. frokost. www.hotel-palac-kraskow.com.pl

Men nå har slottet gjenvunnet sin skjønnhet!

Slottet rommer mange vakre værelser, og i kjelleren finner du et SPA der du og din kjære kan få avslappende spabehandlinger - sammen.

Hva med en eksotisk bambusmassasje? Med bambuspinner får massøren deg til å slappe av, samtidig som lymfesystemet får sving på seg. Eller hva med et kveldsbad i bassenget under stjernene?

På vei opp

Like før klokken seks har velkledde gjester samlet seg i foajeen. Drinker serveres i grønnskimrende glass med gulldekor. Det er fyr på peisen, høyt under taket og en sval kveldsvind tar forsiktig tak i de flortynne gardinene i de store vinduene.

En utsøkt middag med god vin, tente stearinlys og hvite duker venter!

Mange forbinder fortsatt polakker først og fremst med jordbærplukkere og hendige snekkere. Men sannheten er at Polen er på vei opp igjen.

For bare ti år siden var riktignok Lech Walesas Polen ennå ikke blitt en del av EU. Butikkene var preget av tomme hyller, og økonomien var ikke noe å skryte av.

Men nå råder optimismen, og i enhver liten by langs kysten finner du små, eksklusive butikker med vestlige klesmerker og amerikanske navn på forretningene.

Utflukt til havet

SNAPS: Guide Anna Szubrowska prøvesmaker polsk snaps og tipser om lokale delikatesser.

SNAPS: Guide Anna Szubrowska prøvesmaker polsk snaps og tipser om lokale delikatesser. Foto: Foto: Niklas Kämpargård

I Kolobrzeg, drøyt en time nord for Bursztynowy Palac med buss, møter du Østersjøen. I drøyt 200 år har byen vært viden kjent som et populært kursted.

Få andre steder i Polen er det dessuten så stor sjanse for å få sol som her.

Flotte strender slynger seg langs havet. Men til tross for den opphøyde strandpromenaden, er det sjelden vindstille her.

På vei tilbake til slottet vårt tar vi en avstikker til Hortulus planteskole i Dobrzca. På over fire hektar har Hortulus bygget opp en imponerende besøkshage med både japanske, engelske, franske og italienske hager.

Vel tilbake på slottet drikker vi aften-te på terrassen - med ganske så uvanlige gjester; nemlig fargerike påfugler! Verre ettermiddager enn dette kan man lett forestille seg!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning