Ferietrender 2009:

Nordmenn vil på storbyferie

Finn ut hvilke byer som puster Roma, Paris og London i nakken.

STORBY: Storbyferie er fortsatt høyt prioritert blant nordmenn.

STORBY: Storbyferie er fortsatt høyt prioritert blant nordmenn. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Nordmenn kommer ikke til å kutte ned på antallet storbyferier i 2009. Det viser en fersk undersøkelse fra Berg-Hansen Reisebureau. Til tross for finanskrisen, ser det ut til at mange nordmenn vil ta seg råd til storbyferie også i 2009.

De som planlegger å reise på storbyferie tenker seg faktiske ikke bare én, men to eller flere storbyferier i året som kommer. Tallene fra Berg-Hansen viser at så godt som halvparten av Norges befolkning planlegger en storbyferie i løpet av året.

Les også:

Nakendisko i London

Råbillige storbyhoteller

- Vi ser at man ikke gir slipp på de faste turene, enten det er snakk om partnertur, guttetur, jentetur, golftur, fotballtur, shopping tur og så videre. Dette er etablerte turer som går igjen år etter år. Det er her vi får tid til hverandre, sier administrerende direktør i Berg-Hansen, Per Arne Villadsen. Han mener storbyferien har blitt institusjonalisert.

Her er storbytoppen:

1. Roma

2. London

3. Paris

4. Praha

5. Barcelona

6. København

7. New York

8. Madrid

9. Nice

10. Stockholm

Lyst til å dra på storbyferie? Her kan du søke etter markedets billigste flybilletter.

Menn og kvinner velger ulikt

I undersøkelsen kommer det frem at Roma har sunket kraftig i popularitet blant mennene. London er derimot den mest populære byen for menn. Kvinnene har romantiske og kulturrike Roma på sinn topplassering.

Anette M. Koefoed i Berg-Hansen Reisebureau.

Anette M. Koefoed i Berg-Hansen Reisebureau. Foto: Foto: Berg-Hansen

- Kvinnene er mye mer interessert i kultur, mens mannfolka har større interesse for sportslige aktiviteter. Dette påvirker valg av storbyferien, sier informasjonssjef i Berg-Hansen, Anette M. Koefoed.

Klatrere på lista

Selv om både Roma, London og Paris ligger på storbytoppen, merker Berg-Hansen en stor nedgang i disse byenes popularitet. Derimot klatrer byer som Madrid, Berlin, Tallin og Nice.

- Dette avhenger mye av hvilke byer det flys direkteruter til fra Norge. For noen år siden var det ingen som fløy direkte til Praha, mens dette i dag er en av de mest populære storbyene, sier Villadsen. Han mener en direkterute til Madrid ligger bak den spanske byens stigende popularitet.

Les også:

Ferietrender 2009

Herlige, spanske munnfuller

Tilbake til Klikk reise

STORBYFERIE: Nordmenn velger ikke bort storbyferien. Madrid er årets klatrer på storbylisten, selv om London, Paris og Roma fortsatt er populære.

STORBYFERIE: Nordmenn velger ikke bort storbyferien. Madrid er årets klatrer på storbylisten, selv om London, Paris og Roma fortsatt er populære. Foto: Foto: Berg-Hansen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning