Målbevisst musiker

Martine Marbel har jobbet hardt, nå går drømmen i oppyllelse.

Martine Marbel er aktuell med sin første singel.

Martine Marbel er aktuell med sin første singel. Foto: Renate Torseth

Publisert Oppdatert

Martine har, i følge henne selv, skrevet låter fra hun var liten.

- Da jeg var 10 oppdaget jeg hip hop, gjennom Coolios album "My soul", etter det har jeg aldri fått nok av såkalt urban musikk, og hjertet mitt banker sterkest for låter med sjel og en bra beat i bunn.

Hennes egne sanger beskrives som en blanding av soul og pop. Martine sier hun skriver om alt som beveger henne, og hun finner inspirasjon i hverdagslige ting og i ord.

- Jeg kan finne mye inspirasjon i en setning, forklarer hun.

Da Martine var 18 år forlot hun hjemstedet Sandefjord og rettet nesen mot Paul McCartney-skolen LIPA i England. Etter tre år der begynte hun å legge ut låtene sine på NRK's Urørt, startet sitt eget plateselskap og sendte sin første singel til P3. Da radioen spilte musikken hennes reagerte Universal og signerte henne.

- Ingenting kommer av seg selv. Det er ikke sånn det funker. Det jeg prøver å sørge for selv er å være god nok i det jeg driver med, og jobbe steinhardt.

Singelen gis ut nå i januar og vi kan vente oss et album i løpet av året.

Hør Martines singel "Soal Searching" på Youtube.

Les om Martine Marbel, samt andre jenter vi tror dukker opp på stjernehimmelen i 2010, i Det Nye nr. 1.

Her er jentene vi tror dukker opp på stjernehimmelen i 2010. Fra venstre modellen Hanna Sørheim, musikeren Martine Marbel, bloggeren Malin Kvande, designeren Kjersti Vatle Toresen og skuespilleren Julie Rusti.

Her er jentene vi tror dukker opp på stjernehimmelen i 2010. Fra venstre modellen Hanna Sørheim, musikeren Martine Marbel, bloggeren Malin Kvande, designeren Kjersti Vatle Toresen og skuespilleren Julie Rusti. Foto: Renate Torseth

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning