10 ting du kan gjøre

Magisk vinter i Budapest

Her er ti tips til hyggelige ting du kan gjøre i Budapest.

VAKKER BY: En av broene lyser opp vinternatten i Budapest.

VAKKER BY: En av broene lyser opp vinternatten i Budapest. Foto: Foto: Turistkontoret i Ungarn

Publisert Oppdatert

1. Den ungarske hovedstaden har en rekke flotte og tradisjonsrike kafeer der det er hyggelig å sette seg ned med et kakestykke eller en varm kopp kaffe eller kakao. Prøv for eksempel Gerbeaud som ligger på Vörösmarty Square.

2. Budapest er en perfekt shoppingby. Du kan finne mange spesielle og uvanlige gaver på julemarkedet eller i salgsbodene i Central Market Hall der det for øvrig yrer av liv i førjulstiden.

3. Hva med å pakke skøytene og stå på skøyter i Budapest? I sentrum finnes det en flott skøytebane der du kan vise frem skøytekunstene under stjernehimmelen.

4. Ta turen opp til gamlebyen og det flotte slottet som står på UNESCOs verdensarvliste.

SKØYTER: Pakk med deg skøytene og benytt anledningen til å more deg ute på isen i Budapest.

SKØYTER: Pakk med deg skøytene og benytt anledningen til å more deg ute på isen i Budapest. Foto: Foto: Turistkontoret i Ungarn

5. Du kan rett og slett ikke være i Budapest uten å ta en dukkert i en av byens mange utendørs termalbad. Det er et stort utvalg av hoteller og bad - for gode forslag til spa i Budapest bør du sjekke ut artikkelen Mye å SPAre i Budapest.

THERMALBAD: I Budapest er dette en must.

THERMALBAD: I Budapest er dette en must. Foto: Foto: Turistkontoret i Ungarn

Du kan for eksempel besøke Isis day spa som ligger midt i hjertet av Budapest og som tilbyr alt fra fot- og neglpleie, ansiktsmassasje, massasje og deilige oljebad.

Les også:

Moro på glattisen

Stemning på julemarked

6. I Budapest bør du også benytte muligheten til å smake på god, lokal vin fra et av byens hele 22 vinregioner. Prøv for eksempel Borvendéglö food & wine cellar. Frister det mer med øl, kan den irske puben og restauranten Becketts lokke med god, brun stemning.

7. Budapest har flere flotte museum vel verdt et besøk. To gode forslag er det Ungarske Nasjonal Museum og Museum of Fine Art.

8. Ungarn har kommunistisk bakgrunn. Du kan utforske fortiden med et besøk på House of Terror Museum som ligger i Andrassy Avenue.

JULEMARKED: I Budapest er det julemarked med mange spennede boder.

JULEMARKED: I Budapest er det julemarked med mange spennede boder. Foto: Foto: Turistkontoret i Ungarn

Finn billige billetter til Budapest

9. Opplev opera i verdensklasse på det ungarske operahuset. Her er prisen mye rimeligere enn her hjemme i Norge og operahuset er en fantastisk bygning å besøke bare i seg selv. Sjekk ut om det er noe spennende på programmet her.

10. Prøv en deilig og varm gulasjsuppe etter å ha vært på sightseeing i denne flotte byen. Dersom det frister mer med et ekte middelaldersk måltid, kan vi anbefale King Arthur's restaurant. Her får man gigantiske porsjoner og underholdning av kjempende middelalderkarer og heftige magedanserinner til maten. Corso Étterem og Vörös Postkocsi restuarant og grill er andre alternativer.

Les mer om Budapest på turistkontoret i Ungarn sine hjemmesider.

Les også:

Gulasjsuppe fra Ungarn

De beste hotellene i Europa

Tilbake til Klikk reise

SLOTT: Det vakre slottet Vajdahunyad i Budapest.

SLOTT: Det vakre slottet Vajdahunyad i Budapest. Foto: Foto: Turistkontoret i Ungarn

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning