Let´s go Quincy!

Det Nyes musikkekspert, Mona B. Riise forteller her om produsenten som forandret livene til Michael Jackson - og Will Smith.

Produsent Quincy Jones skal ha sin del av æren for at album som Of the wall, Thriller, og Bad nå står som påler i musikkhostorien.

Produsent Quincy Jones skal ha sin del av æren for at album som Of the wall, Thriller, og Bad nå står som påler i musikkhostorien. Foto: Foto: The Complete Quincy Jones (Insight Editions, October 2008).

Publisert Oppdatert

Popmusikkguru Quincy Jones (76) startet karrieren som trompetspiller sammen med Ray Charles og som leder for storbandet Dizzy Gillespie. Men det er produsentrollen han er mest kjent for. Han produserte Frank Sinatra og Aretha Franklin og gjorde Lesley Gore til stjerne med It's My Party.

På slutten av 70-tallet, da Michael Jackson var på vei til å bli en avdanket barnestjerne, dukket Quincy opp og forandret livet hans. Sammen lagde de tre plater som står igjen i musikkhistorien: Off The Wall, Thriller og Bad.

Deretter ble Quincy mannen som hang opp skiltet «Check Your Ego At The Door» da han samlet artister til legendariske USA for Africa, We Are The World. Han oppdaget Will Smith, og med produksjonsselskapet sitt lagde han både Fresh Prince Of Bel Air og MAD TV. Quincy var venn med Tupac og startet også hiphopmagasinet Vibe. Det er hele bredden i Quincys fascinerende karriere. Ikke minst elsker jeg at han har vært åpen for ny musikk og utviklet seg hele livet.

Jeg anbefaler på det varmeste at du setter deg inn i Quincys liv og lærer om de store linjene i musikkhistorien. Anbefalt lektyre: selvbiografien Q og fanboken The Complete Quincy Jones: My Journey & Passions. Og sjekk selvfølgelig ut musikken hans underveis!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning