Leos karriere fra A til Å

Som ung var han innbilsk, nå regnes han som en av bransjens mest seriøse. Det Nye har møtt Leonardo DiCaprio (35).

Publisert Oppdatert

Da Golden Globes ble utdelt 17. januar, fikk regissør Martin Scorcese ærespris. Den ble presentert av to skuespillere han ofte har samarbeidet med; Robert De Niro og Leonardo DiCaprio. I Scorceses siste film, thrilleren Shutter Island, spiller Leo hovedrollen. Dette er fjerde gang han jobber med regissøren.

I et portrettintervju med Det Nye forteller han blant annet om hvordan han klarte å gå fra innbilsk tenåringsidol til seriøs skuespiller.

- Da jeg var yngre, gikk skrytet til hodet på meg. Jeg begynte å tro at jeg var en superviktig person, innrømmer Hollywood-stjernen, som sier han heldigvis kom seg ned på jorda igjen før det var for sent.

De siste årene har han høstet mye ros og flere prisnominasjoner for roller i filmer som The Aviator, Blood Diamond, The Departed og Revolutionary Road.

To av disse laget han med Scorcese, og de har neppe samarbeidet for siste gang. Faktisk ryktes det at stjerneregissøren planlegger to nye filmer der han ønsker seg Leo i hovedrollen, The Rise of Theodore Roosevelt og Sinatra.  Førstnevnte er en biografi om den amerikanske 1900-tallspresidenten, og den andre handler om den berømte sangeren, der det også ryktes at Scarlett Johansson er aktuell for rollen som Marilyn Monroe.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning