Tett på: Samsaya

Leker seg til suksess

Da Samsaya endelig sluttet å tenke så mye kom gjennombruddet.

Publisert Oppdatert
BLI KJENT MED SAMSAYA: I Det Nye nr. 9 er Samsaya portrettert. Les om planene om å starte utested, hvordan hun ble kreativ av å være blakk - og mye mer!

BLI KJENT MED SAMSAYA: I Det Nye nr. 9 er Samsaya portrettert. Les om planene om å starte utested, hvordan hun ble kreativ av å være blakk - og mye mer!

Det er fem år siden sist vi hørte fra Samsaya. Siden credskiva kom har hun bestemt seg for å senke skuldrene.

- Da jeg ga ut den første plata var det mange av mine vennene mine som sa: du er jo egentlig så morsom, og vi ler så mye med deg, men du er så seriøs på plata! Hva er det som skjer?

Nå har hun sluttet å overtenke alt. Nå handler det om å ha det gøy!

- På forrige plata ville jeg være så seriøs. Det var så mye regler. Jeg så musikk veldig utenfra. Nå har jeg senkede skuldre. Det er en helt annen stemning - veldig rolig og avslappet. Nå har jeg bare valgt alt det jeg liker! Det tror jeg folk liker også. Jeg har lekt meg litt mer.

Men det er ikke det eneste som har utviklet seg.

- Det er veldig mye som har forandret seg. Jeg har blitt mye bedre vokalt. Stemmen min er jo verktøyet mitt, og den har utviklet seg veldig bra. Jeg er mye sikrere nå enn sist. Jeg har alltid hatt særpreg i stemmen, det har jeg hørt hele veien, men nå er jeg tryggere. Og det tror jeg høres veldig godt i låtene!

Denne gangen har hun også tatt ansvaret for plata på et nytt nivå. Hun har startet opp sitt eget label, Lotus Record, men overlater en del av det praktiske til Bonnier.

- Hvor mye ansvar ligger på deg?

- Det er mye. Jeg føler det er noe man lærer seg litt på veien. Fordi du har lysten til å gi ut musikk, så kommer det andre på plass litt underveis. Men det er deilig å ha Bonnier med også. De tar seg av mye som jeg synes det er deilig å slippe og gjøre. Som det å booke promo, og det praktiske rundt trykk av platen - alle sånne ting.

Men en god del fordeler er det også med å ha eget label.

- Jeg elsker å drive med musikk, og har veldig lyst til å gi den ut. Jeg var opptatt av å finne den sounden jeg var ute etter. Med mitt eget label fikk jeg bestemme alt selv - det var deilig! Og det har musikken min hatt veldig godt av. Det var viktig for å finne mitt uttrykk.

- Hva inspirerer låtene dine?

- Jeg vet ikke om noen har sett den der komiserien, Birdie Birdie Nam Nam, som gikk på NRK før? Den handler om en indisk familie. Og akkurat sånn som den føler jeg plata er. Det er veldig morsomt. Det er humor. Og veldig dansbart!

Les det i DET NYE:

I Det Nye nr. 9 er Samsaya portrettert! Der får du høre mer om de nye skiva, som etter flere år i bransjen skal bli hennes gjennombrudd. Hun forteller om hvordan hun har måtte sette privatlivet på vent, og hvorfor hun etter et halvt tiår med kjæreste hverken vil bli samboer eller mamma. Du kan også lese om hvordan Snoop Dog har støttet stjernen!

Se video fra hennes møte med Snoop her:

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning