Krutt fra The Wombats

Norskbritiske The Wombats varmet forfrosne festivalgjengere i Tromsø.

GA ALT: Tord Øverland er The Wombats norske alibi.

GA ALT: Tord Øverland er The Wombats norske alibi. Foto: Foto: Lone Helle

Publisert Oppdatert
VELFORTJENT PAUSE: Trommis Dan Haggis.

VELFORTJENT PAUSE: Trommis Dan Haggis. Foto: Foto: Lone Helle

- Vi har aldri vært så langt nord før, takk for at vi ble invitert, innledet Mathew Murphy i The Wombats fra scenen på Buktafestivalen fredag.

Liverpool-bandet leverte varene med høyt energinivå - og det måtte de kanskje for ikke å fryse fingrene av seg. For det er ingen spøk å være festivaldeltaker eller festivalgjenger i Nord-Norge. Juli til tross, i Telegrafbukta i Tromsø var det nemlig 7 grader, iskald vind og utsikt til snø faretruende langt nedover fjellsidene som møtte festivalgjengere og artister. Og varme, det fikk de fra The Wombats som fyrte løst fra første stund med gromlåter som "Kill the director", "Lets dance to Joy Division" og "Lost in the Post".

TRIVES I TROMSØ: Vokalist Matthew Murphy

TRIVES I TROMSØ: Vokalist Matthew Murphy Foto: Foto: Lone Helle

FRISK FESTIVALMOTE: Sjekk bildene av festivalgjengerne i nord!

FULL AV ENERGI: Bassist Tord Øverland-Knudsen.

FULL AV ENERGI: Bassist Tord Øverland-Knudsen. Foto: Foto: Lone Helle

Sjarmørene fra Liverpool spiller sykt fengende gladpoprock, og har lært et og annet om festivalshow etter at de spilte på over 50 festivaler i fjor. De spøker og fjaser både på norsk og engelsk og gruppas norske innslag, Tord Øverland-Knudsen fra Elverum, hoppet rundt på scenen med smittende energi.

Og kulda bet tydeligvis ikke på Wombats-gutta, for før siste låt takket Murphy for seg og konstaterte at det ble nok ikke siste gang The Wombats tar turen til Tromsø.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning