Johanna skriver for Det Nye MakeUp

Høyt hår i Hollywood

MTVs Johanna Grønneberg avslører livet bak kulissene på MTV Awards.

Johanna Grønneberg, programleder i MTV og blogger for Det Nye. Bosatt i L.A.

Johanna Grønneberg, programleder i MTV og blogger for Det Nye. Bosatt i L.A. Foto: Privat

Publisert Oppdatert

Det var MTV Movie Awards i Los Angeles. Det var to timer til stjernene skulle gå opp den røde løperen. Langs kjendisruta lå sminkerommene på rad og rekke, fylt med programledere, stylister og makeupartister. Hårsprayen lå tykt i lufta, og lydnivået var høyt. Min sminkør, Ashley, gråt. Noen hadde tatt en av sminkebørstene hennes. I rommet ved siden av skrek en av stylistene. Det var med andre ord en helt vanlig prisutdeling i Hollywood.

Det ene øyet mitt var sminket svart, det andre i gråtoner. En sminkør fra Entertainment Tonight stakk hodet inn i rommet vårt. Han kikket på Ashley, så på meg, og så på Ashley igjen.

- If you go for those greys, Ashley, you're gonna be so dead, sa han bestemt - før han forsvant igjen.

Mens Ashley tørket tårene sine vasket hun vekk den grå sminken min. Midt i all galskapen kunne jeg ikke la være å smile.

- Du vet, Ashley, sa jeg. - Vi skal ikke redde noen liv her, og ikke skal vi ta noen liv heller. Du må huske at dette bare er tv.

Ashley kikket på meg, ikke foraktfullt, men som om hun syntes synd på meg:

- Johanna, welcome to Hollywood!

Så løp hun ut for å finne sminkebørsten sin.

Jeg tilbrakte nesten tre timer i sminkerommet den dagen, mens jobben på den røde løperen bare tok en halvtime. Her i Hollywood kan det virke som om det er viktigere hvordan man ser ut, enn hva man faktisk sier når man er på tv. I Norge stiller jo Solveig Kloppen opp som programleder med vått hår og uten sminke, og vi synes hun er kjempesjarmerende og folkelig. Hvorfor er det ikke sånn i USA?

Jeg skal ærlig innrømme at jeg er blitt påvirket. Når man i flere måneder har hatt sterkt sotede øyne, hår som en høysåte og en sminket utringning, så sier det seg selv at det blir vanskelig å komme hjem til Norge og plutselig være naturlig søt på TV3.

- Du blir litt «mye», sa en av produsentene mine til meg da vi lagde mitt første TV3-program.

Mye? Er det ikke bra med mye, da? Jeg vil gjerne ha glamour, fest og skinnende diamanter, jeg vil pynte meg i pompøse kjoler og være dagens dronning, men jeg vil for all del ikke være «mye». Dermed bestemte meg for å prøve å være naturlig som Solveig Kloppen. Men en dag skulle jeg spille inn en reklame med Kathrine Sørland - og hun er jo så nydelig og naturlig at jeg ikke hadde annet valg ennå kjøre på.

- Sett i gang og tuper og sleng på sminken, jeg vil se ut som henne! beordret jeg stylisten min og pekte på Kathrine.

Nei, jeg kan nok ikke være naturlig søt som Solveig Kloppen, og jeg blir aldri så vakker som Kathrine Sørland. Men som klisjeen sier; jeg får bare være meg selv. Og akkurat nå er jeg en ikke så naturlig blond jente, med stort, tupert hår og fryktelig mange og lange øyenvipper.

Men én ting vet jeg heldigvis sikkert, og det er hva jeg skal si når de skrur på kameraet. Akkurat det skal jeg i hvert fall klare på eget - og naturlig - vis!

FØLG JOHANNA: I tilegg til å ha spalte i Det Nye MakeUp blogger Johanna for Det Nye. Sjekk ut Hollywoodbloggen! Her legger hun ut nye tanker og meninger hver fredag.

Denne fredagen er det dessverre tekniske problemer, så bloggen legges ut på mandag!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning