Hannes hjørne

Reisefeber

Når været er fint er det herlig med norgesferie!

Publisert Oppdatert

Når du leser dette, er du kanskje allerede på sommerferie. Kanskje du ligger og slanger deg på en strand et sted, eller tøffer rundt i en båt med fiskesnøret over ripa. Mulighetene er uendelige, og jeg tipper at jeg ikke er den eneste som ikke har lagt noen planer ennå.

Heldigvis er det hjelp å få. I reisesaken i Det Nye nr. 9 har vi samlet årets hotteste reisemål - enten du foretrekker å reise rundt med sekken på ryggen, eller du ønsker deg litt mer luksus. Jeg synes begge deler har sin sjarm.

Jeg har sovet i små hytter med jordgulv for sju kroner natten, og jeg har bodd på noen av verdens flotteste femstjerners hoteller. Et år var jeg først på hotellferie i Asia med familien før jeg backpacket i fire måneder i Afrika med en venninne. Kontrastene var enorme, men det gjorde bare opplevelsene enda sterkere.

Når du sover i en seng laget av trestubber og lianer, og toalettet ikke er annet enn et hull i gulvet, lærer du å sette pris på det du har hjemme. For ikke å snakke om at du nyter luksusen enda mer når du først får oppleve den.

For tiden drømmer jeg om Vietnam, Kambodsja og Laos, så det blir nok den neste store ekspedisjonen kjæresten min og jeg legger ut på. Men først må vi spare! I mellomtiden koser jeg meg med reisereportasjen i Det Nye nr. 9. Men når reisen først er planlagt, hva skal man pakke? Det får du svar på i saken i Det Nye nr. 9. Moteansvarlig Vibeke har plukket ut de viktigste klærne og det smarteste tilbehøret for deg.

Ha en deilig sommer - og god tur!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning