Finn sola i påsken!

Skal du hive deg rundt å bestille påskeferie? Det går faktisk an å finne varmen i påsken andre steder enn på Gran Canaria.

SULTEN PÅ SOL? Hopp på en tur til varmere strøk.

SULTEN PÅ SOL? Hopp på en tur til varmere strøk. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Hei Sigurd! Jeg er sugen på sol og varme i påsken, men har lyst på noe annet enn Gran Canaria. Har du tips om et spennende (og ikke altfor dyrt) reisemål?

Hilsen Annika (27)

Hei Annika

Siden det nå er påske, trenger du ikke dra helt til Kanariøyene for å få varme. Det er tidlig i sesongen ennå, så du kan oppleve vekslende vær på fastlandet i Spania, men jeg tar likevel sjansen på å anbefale en tur til Andalucía.

Denne provinsen ligger lengst sør i Spania. Utgangspunktet for turen kan være Malaga, som er en relativt stor by, men ikke for stor. Her er det bra shoppingmuligheter og selvfølgelig masse deilige tapasbarer. Sånne enkle tapasbarer med voksduk på bordet og tykke, svette menn bak disken - og fantastisk mat servert på små fat med tannpirker til.

Les også: Arranger tapaskveld!

I Malaga finner du også en av Spanias mest berømte tyrefekterarenaer. Jeg var der en gang og selv om det ikke var så stor stas å se oksen bli spiddet, så er det ganske underholdende å se tilsynelatende macho menn løpe rundt og tøffe seg i rosa strømpebukser.

Lei en bil og dra på dagsturer til Sevilla, Cordoba og Gibraltar. Gibraltar er en skitten, engelsk koloni hvor mange kjeltringer gjemmer unna pengene sine. Men den er ganske morsom også. Bare det å plutselig befinne seg i England og sitte på en engelsk bar og drikke øl, er ganske kult. Særlig når Spania bare ligger 100 meter unna. Det finnes også en gjeng frekke aper i Gibraltar. De tasser rundt litt oppe i høyden og biter dem de ikke liker. Da kan du bruke tiden i Spania på andre ting enn å gå på zoo.

Les også: Palma de Mallorca er en minikopi av Barcelona

Andre byer å besøke i Andalucía er Cordoba. Her ligger Mezquita-katedralen, Vest-Europas største moské. Byen er også kjent for sine mange andre historiske bygninger.

Ikke glem å gå på appelsinslang! Nå er det høysesong og lukten av appelsin kan kjennes mange steder.

Les også: Sangria for fulle mugger

God tur!

Sigurd

MALAGA BY NIGHT: Nyt varme kvelder helt sør i Spania.

MALAGA BY NIGHT: Nyt varme kvelder helt sør i Spania. Foto: Foto: Crestock

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning