Festfrisyre

GODE HJELPERE: Hårstrikk med krok, kr 59 for 12 stk. Bumble and Bumble Dryspun Finish, kr 339. Oribe Dry Texturizing Spray, kr 360. © FOTO: produsenten

Hårstyling til fest trenger ikke å være et omfattende eksperiment laget i en sky av kjemiske gasser. Ikke trenger det å være et tidkrevende prosjekt med et uforutsigbart resultat heller.

Vi har vel alle stått på badet med en komplisert Oscar-look friskt i minne, bare for å ende opp med å se ut som en ivrig fan av Rollercoasten på Tusenfryd.

Og når vi fra tid til annen lykkes med å få opp det avanserte mattestykket hjemme, skal det ikke mye til før hele sveisen er i ubalanse etter noen få timer.

De fleste av oss har dessverre ikke en hårstylist tilgjengelig når vi skal klargjøres for fest, men heldigvis skal det ikke mer til enn noen enkle grep for å få til det ultimate partyhåret.

Forberedelsene før stylingen

Agnes Gulbrandsen eier salongen Gevir, og har virkelig peiling på styling. Hun anbefaler å høre med frisøren din når du har mulighet, slik at dere sammen kan finne frisyrene som passer din hårtype.

Og ta gjerne med bilder av favorittene dine!

Selv om det er lite som skal til for å ødelegge sveisen, er det også lite som skal til for å unngå det.

En viktig forholdsregel som bør tas, er at håret har en god tekstur som gjør at stylingen holder seg.

Med dagens produkter, trenger du ikke lenger sprade rundt med uvasket hår dager i forveien av festen. Selv om det gir håret tekstur, er det lite som føles freshere enn nyvasket hår. Og de fleste setter pris på at du lukter rent når du kommer på fest!

- Både tørrshampo og saltvannsspray kan brukes for å gi håret tekstur, noe som er en fordel uansett hva slags look du er ute etter, sier Agnes.

- Det kan også lønne seg å sove med fletter, eller ta en kjapp gjennomgang med krølltanga i forkant for å gi håret fylde, legger hun til.

Hun gir følgende tips for et voluminøst utgangspunkt:

1. Gi håret en omgang med tørrsjampo eller saltvannsspray.

2. Bruk en rundbørste og en hårføner for å fordele produktene i håret. Hårføneren bør være stilt inn på kaldluft for å unngå fett hår.

3. Gå raskt over med en krølltang for å få bevegelse i håret.

4. Avslutt med å tupere håret for å gi volum.

Slik unngår du hårtabber

Frisør og makeupartist Marian Torsvik er eieren av Maa Styliser, og er ekspert på hårstyling.

Hun understreker at uten godt forarbeid, er hele stylingen bortkastet.

Og vi kjenner vel alle til følelsen når den elegante sveisen vi brukte evigheter på, falt sammen i det øyeblikket vi satte stiletten utenfor døren.

Marian peker på flere tabber som begås på badet, som er med på å ødelegge hele hårkabalen:

1. Fuktig hår, da klapper alt sammen. Føn håret helt tørt før du begynner stylingen.

2. Ikke bruk for mye produkter, da disse kan reagere på hverandre. For mye hårspray gjør håret tungt og kan få det til å se fett ut.

3. Ikke kur håret eller bruk oljer de siste dagene for festen. Da sklir alt av produkter ut, og alt arbeidet er forgjeves.

5 perfekte festfrisyrer

Nå har du forhåpentligvis har fått noen nyttige tips til hva som bør gjøres og hva som bør unngås i forkant av selve stylingen.

Da er det bare å klikke seg videre for å finne den perfekte looken, og sette hårverktøyene i sving!

Finn din perfekte festfrisyre blant de fem alternativene under.

Les også:

5 enkle frisyre du kan lage med rettetang

Velg riktig kort frisyre til ditt ansikt

Disse fem frisyrene kler alle

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!