Sminkefavoritter - skjønnhetstips

Ekspertenes favoritter

Vi har spurt tre av Norges beste makeupartister om å dele sine favoritter, tips og triks med oss!

EKSPERTENES FAVORITTER: Her er favorittproduktene til tre av landets mest kjente makeupartister.

EKSPERTENES FAVORITTER: Her er favorittproduktene til tre av landets mest kjente makeupartister. Foto: FOTO: Produsentene

Publisert Oppdatert

Therese Dombek

Therese Dombek (33) vil helst ikke se ut somen makeupartist, og nøyer seg med naturlige farger og markerte øyne.

Hva er ditt forhold til sminke?

Sminke er min jobb, min hobby, mitt narkotikum, men på en ujålete måte. Om det dreier seg om kultur, historie, ren skjønnsminke, mote, teknikker,kunst, produkter, innhold eller bare ren observasjon på gaten, i magasiner og på tv og film, så tenker jeg på det hele tiden, Jeg drømmer til og medom sminke om natten.

Hvordan sminker du deg til hverdags?

Hverdagslooken avhenger som oftest av hva jeg finner først i sminkepungen, så hvordan jeg ser ut fra dag til dag baserer seg som oftest på rene tilfeldigheter. Det gjør det også gøy og litt mer organisk. En av mine faste rutiner er flytende svart eyeliner ut i en spiss. Det går kjapt og greit, endrer formen på øynene mine og gir litt edge. Ellers slår den klassiske looken, med brun shading på øyne og kinnbein, definerte bryn, med maskara, frisk rouge og gloss, aldri feil den heller!

THERESES FAVORITTER: 1. Glitter til fest, her fra Make Up Store, kr 95. 2. Jane Iredale Pressed Mineral powder SPF 20, kr 425 .3. Double Wear Concealer fra Estée Lauder, kr 225. 5. Luminizing Satin Face Colour Rouge fra Shiseido, kr 365. 6. Long-Wear Gel Eyeliner fra Bobbi Brown, kr 200.

THERESES FAVORITTER: 1. Glitter til fest, her fra Make Up Store, kr 95. 2. Jane Iredale Pressed Mineral powder SPF 20, kr 425 .3. Double Wear Concealer fra Estée Lauder, kr 225. 5. Luminizing Satin Face Colour Rouge fra Shiseido, kr 365. 6. Long-Wear Gel Eyeliner fra Bobbi Brown, kr 200. Foto: FOTO: Produsentene og Truls Qvale.

Hvordan ser festsminken din ut?

Jeg kjører kanskje på med litt ekstra glitter eller vipper hvis det er storslagent, men stort sett er festsminken min det samme som en ekstra forseggjort hverdagsmakeup. Jeg har nemlig litt fobi for makeupartister som ser ut som makeupartister, så jeg foretrekker heller å bruke ekstra tid på hår, manikyr og pedikyr. Da kommer krølltangen og et utvalg på over 300 neglelakker godt med.

Hvilket produkt kan du ikke leve uten?

Øyenbrynsfarge! Jeg er veldig glad i Origins Fill in the blanks i fargen 01 blondes. Ved å markere de usynlige brynene mine med litt fargefår det pannen til å virke mindre, samtidig som det gir en veldig fin definisjon til øynene. Det er også et viktig element når man har solbriller på!

Beste sminketips for å bli fin i en fei?

Eight hour cream fra Elizabeth Arden! Klapp den på kinnbeina, munnen og ørsvakt ned langs t-sonen (neserygg, amorbue og hake). Det gir ansiktet et lett løft og får huden til å se sunn og duggfrisk ut.

Har du et produkt i sminkepungen som du skjemmes over?

Jeg skulle gjerne vært så smellvakker at ikke trengte sminke i det hele tatt, men jeg skjemmes ikke over at jeg trenger litt hjelp. Det er fint å kunne variere på utseendet sitt.

Hva er det viktigste når det gjelder sminke?

At produktene ser og føles bra ut på huden, og at de gir de resultatene jeg er ute etter.

Har du et fool proof sminketriks som fungerer på alle?

Svart eyeliner på øvre våtkant får vippene til å se tettere ut og gir øynene en usynlig men merkbar definisjon. Dette trikset passer til alleøyefasonger, alle aldre og alle sminkelooks!

Jeg liker Bobbi Browns gel-liner, den er kremete men vannfast, og smitter ikke til nedre våtkant.

Hvilket produkt er alltid med deg på fotoshoot?

Jeg har funnet nye favoritter i Jane Iredals Pressed mineral powder SPF 20. De matter ned uten å se tørre ut på huden, og kommer i 24 farger som rangerer fra de aller lyseste nyansene til de helt mørke. Den varme brunfargen butternut bruker jeg som konturfarge påkinnbeina. Den er lekker på lys, nordisk hud.

Hvilket produkt bør alle investere i?

De nye kremrougene, Luminous creme blush, fra Youngblood er fantastiske, spesielt den universale fargen champagne life er lekker på kinnbeina, kragebeina, øyenlokkene og munnen, ja, nesten over alt. Det er et produkt som er gøy å leke seg med, og som skaper en magisk gnist.

Linda Wickmann

Når Linda Wickmann (35) tar fram sminke­pungen, blir mange overrasket over hvor liten den er. Her er de utvalgte skattene som får plass.

Hva er ditt forhold til sminke?

Som makeupartist har jeg naturlig nok et nært forhold til makeup. Da jeg var yngre brukte jeg mye sminke, og matchet alltid makeupen til det jeg hadde på meg. Nå til dags bruker jeg litt enklere og mer klassisk makeup.

Hvordan sminker du deg til hverdags?

Jeg bruker veldig enkel og nøytral makeup i hverdagen. Først legger jeg mitt eget mineralpudder, Bekk by Linda Wickmann i fargen fair på huden. Deretter eyeliner fra Mac, i fargen coffee, over øyenlokket med en liten vipp ut. Samme liner legger jeg på våtkanten nede. På vippene bruker jeg L'Oréal False lash telescopic. Den er helt utrolig og gir meg fantastisk lange vipper, som jeg stadig får komplimenter for. Den er definitivt en favoritt i sminkepungen. Leppene holder jeg stort sett naturlig med leppepomade fra Rodin.

Hvordan sminker du deg til fest?

En svart eyeliner over øyet med en ekstra vipp ut er en slager, og jeg elsker pennen Penultimate eyeliner fra Mac i fargen rapid black. Leppene får et lag av en naturlig gloss i lys rosa farge fra Juicy tube. Jeg bruker aldri skimmer i lipglossen, for jeg synes det ser litt billig ut. Til variasjon kan jeg ha matte røde lepper og kun maskara på øynene. På leppene bruker jeg da lipliner i fargen cherry og leppestift i fargen russian, begge fra Mac, de sitter på leppene i timevis.

LINDAS FAVORITTER: 1. Palett fra MAc med plass til 15 skygger, kr 125. Øyenskyggerefill, kr 100. 2. Leppestift fra Mac, kr 170. 3. Telescopic Mascara fra L'Oréal, kr 179. 4. Lipliner fra Mac i fargen cherry, kr 140. 5. Clinique Superbalm moisturizing gloss, kr 130. 6. Leppepomade fra Rodin, kr 250. 7. Kremrouge fra Bobbi Brown i fargen calypso coral, kr 240.

LINDAS FAVORITTER: 1. Palett fra MAc med plass til 15 skygger, kr 125. Øyenskyggerefill, kr 100. 2. Leppestift fra Mac, kr 170. 3. Telescopic Mascara fra L'Oréal, kr 179. 4. Lipliner fra Mac i fargen cherry, kr 140. 5. Clinique Superbalm moisturizing gloss, kr 130. 6. Leppepomade fra Rodin, kr 250. 7. Kremrouge fra Bobbi Brown i fargen calypso coral, kr 240. Foto: FOTO: Produsentene, privat.

Hvilket produkt kan du ikke leve uten?

Bekk by Linda Wickmann. Det er det ultimate mineralpudderet, det smelter inn i huden og gjør den perfekt.

Beste sminketips for å bli fin i en fei?

Jeg elsker kremrouge. Det er så lett å påføre og gir fin glød til huden. Dytt litt rouge på lepper og kinn og du får en fresh look på 1-2-3. Min favorittrouge er fra Bobbi Brown.

Har du et produkt i sminkepungen som du skjemmes over?

Egentlig ikke. Noen blir kanskje overrasket over hvor liten sminkepungen min er, og som regel ligger sminken min kun i en ziplock-pose, ettersom jeg stadig er på reisefot.

Hva er det viktigste når det gjelder sminke?

Gode og rene koster. Jeg grøsser inni meg når jeg ser folk med møkkete pensler, det tar jo bare to sekunder å rengjøre dem. Trikset er å skylle dem i varmt vann med litt sjampo, og deretter snurre penselen rundt i håndflaten til hårene er rene.

Om makeupen ikke forsvinner etter første forsøk må du gjøre dette en gang til. La kostene ligge til tørk på et håndkle over natten, da er de klare for en fresh morgen-makeup når du står opp.

Har du et fool proof sminketriks som fungerer på alle?

Eyeliner på våtkanten gir et fint og gnistrende blikk. Skal man prøve noe annet enn svart eller brun, er den hudfargede kohl-lineren fra Guerlain i fargen ivory det som skal til for å få et åpent og fint blikk.

Ikke bruk hvit eyeliner, det kan se veldig kunstig og unaturlig ut.

Hvilket produkt er alltid med deg på shoot?

Jeg har en palett med brune, matte øyenskygger fra Mac, som jeg selv har satt sammen. Jeg bruker dem først og fremst til å forme øyenbryn, da jeg synes blyant ofte blir for hardt.

Hvilket produkt bør alle investere i?

Hvis jeg skal trekke fram noen blir det mineralpudderet Bekk by Linda Wickmann og lipglossen Clinique Superbalm moisurizing gloss i fargene 08 ginger og 01 apricot. De passer perfekt til alle som ønsker naturlige og freshe lepper.

Miriam Robstad

Miriam Robstad (27) er opptatt av å ta vare på huden sin, og velger derfor naturlige produkter som ikke tetter igjen porene.

Hva er ditt forhold til sminke?

Mitt forhold til sminke er for det meste jobbrelatert. Jeg har aldri vært den som bruker mest tid på badet, jeg liker mye bedre å sminke andre.

Hvordan sminker du deg til hverdags?

Til vanlig sverger jeg til mineralsminke; pudderfoundation, brynsskygge, maskara og litt rouge er alt som skal til. Huden bruker jeg lengst tid på, og jeg er opptatt av å gjøre den matt og jevn, uten å bruke produkter som tetter porer og ser sminket ut.

En gultonet pudderfoundation er lett å få jevn, matter og dekker de røde områdene, uten at jeg må legge et tykt lag.

Der huden er fin bruker jeg ikke foundation. Bryn er også viktig, jeg er avhengig av å fylle ut brynene mine så de blir så tykke som jeg skulle ønske de var fra naturens side.

Hvordan sminker du deg til fest?

På fest er jeg veldig glad i mye øyensminke! Jeg fokuserer stort sett kun på øynene, men legger gjerne litt ekstra av alt, uten at det ser oversminket ut. Jeg har aldri vent meg til den knallfargede leppestiften, selv om jeg synes det ser helt fantastisk ut på dem som kler det!

Jeg bruker alltid mye tid på å skape dybde med skygger, spesielt på øynene og kinnbeina. Som kronen på verket legger jeg alltid litt skimmer på nesebeinet og amorbuen. Nesten usynlig, men det gjør det lille ekstra!

Hvilket produkt kan du ikke leve uten?

MIRIAMS FAVORITTER: 1. Neglelakk fra Opi i fargen teenage dream, kr 150. 2. Dermalogica Multivitamin hand and nail treatment, kr 240. 3. Laura Merciers concealer sett kalt Secret Camoflage, kr 350. 4. Maskaraen Hypnõse Doll Eyes fra Lancôme, kr 285. 5. Brynsfargen Tri brow colour fra Make Up Store, kr 185. 6. Mac fluid blacktrack, kr 150. 7. Jane Iredale foundation brush, kr 385. 8. Mac leppestift i fargen shy girl, kr 150.

MIRIAMS FAVORITTER: 1. Neglelakk fra Opi i fargen teenage dream, kr 150. 2. Dermalogica Multivitamin hand and nail treatment, kr 240. 3. Laura Merciers concealer sett kalt Secret Camoflage, kr 350. 4. Maskaraen Hypnõse Doll Eyes fra Lancôme, kr 285. 5. Brynsfargen Tri brow colour fra Make Up Store, kr 185. 6. Mac fluid blacktrack, kr 150. 7. Jane Iredale foundation brush, kr 385. 8. Mac leppestift i fargen shy girl, kr 150. Foto: FOTO: Produsentene, privat.

Glo pudderfoundation! Pen hud er avgjørende for en pen makeup, og med denne favoritten får jeg enkelt dempet rødhet og mattet ned den blanke t-sonen min.

Beste sminketips for å bli fin i en fei?

Har du dårlig tid og ønsker et bra resultat, så husk at less is more. Bruk tid på å jevne ut huden, markere bryn og gjør leppene myke. Bruk det som er der i stedet for å legge på mye ekstra.

Har du et produkt i sminkepungen som du skjemmes over?

Det må være den en brun øyenskygge, som jeg alltid brukte før jeg begynte å jobbe som makeupartist. Den er nesten tom, og jeg har tjue andre øyenskygger jeg liker bedre, men jeg klarer likevel ikke å kaste den.

Hva er det viktigste for deg når det gjelder sminke?

Å bruke gode produkter som sitter godt og gjør jobben sin. I tillegg bør det være produkter som er snille mot huden og ikke skader den eller tetter igjen porene.

Har du et fool proof sminketriks som fungerer på alle?

En lett, frisk rouge i en farge som komplimenterer hudtonen er noe alle kommer godt ut av. Man ser sunn og fresh ut, og med rett kost er det gjort i en fei. Jeg bruker en rund, stor og myk kost, som legger litt farge av gangen, da får man jevnest resultat. Et annet sminketips er å blande nyanser. Bruk gjerne to forskjellige fargenyanser til både hud, øyne og rouge, det gir en annen dybde enn om alt består av kun én farge.

Hvilket produkt er alltid med deg på shoot?

Jeg har ikke ett, men to. Mac Fluidline blacktrack er en semi-vannfast gel-eyeliner, som kan legges med en pensel mellom vippene, der maskara-kosten ikke kommer til, og du kan legge den på våtkanten oppe og nede. Det andre er concealeren Secret camouflage fra Laura Mercier. Et must på jobb. Ikke bare for å skjule mørke ringer og uren hud, jeg bruker den også som base på øyenlokket og blander den i leppestiften eller lipglossen for en nedtonet farge.

Hvilket produkt bør alle investere i?

Koster! Investerer du i gode koster, som er laget av ekte hår, kommer du ikke til å angre. Dårlige, syntetiske koster kan gjøre sminken unødvendig vanskelig å påføre.

Les også:

Test av bodylotion

Vi testet mineralsminke

Stor test av billigsjampo

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning