Storby og strand i samme by

De seks beste bystrendene

Noen ganger kan du få både i pose og sekk. Sjekk ut verdens beste storbystrender.

DE BESTE BYSTRENDENE: Bade- og storbyferie i ett er en sjelden luksus, men i Rio de Janeiro i Brasil er det fullt mulig.

DE BESTE BYSTRENDENE: Bade- og storbyferie i ett er en sjelden luksus, men i Rio de Janeiro i Brasil er det fullt mulig. Foto: Foto: Crestock

Publisert Oppdatert

Det hører til sjeldenheten at du kan kombinere en spennende storbyferie med late dager på standen. Reisemagasinet The Sunday Times Travel har vært på strandjakt i storbyer verden over. Her er bladets liste over de seks beste bystrendene:

Ipanema Beach, Rio de Janeiro

Ikke overraskende står Rio de Janeiro i Brasil på listen over byene som har en av de aller beste storbystrendene. Ipanema Beach har alt det en soltørst badenymfe kan ønske seg. Her er kritthvit strand og Atlanterhavets brusende bølger. Langs stranden kan man både jogge, stå på rollerblades eller sykle. Spill fotball eller volleyball på stranden med noen av de lokale. Lunsjen bør inntas på en av de trivelige strandhyttene.

Les mer om stranden her>>

BADESTORBY: Ipanema Beach i Brasil har kritthvit strand og Atlanterhavets brusende bølger.

BADESTORBY: Ipanema Beach i Brasil har kritthvit strand og Atlanterhavets brusende bølger. Foto: Foto: Crestock

Bondi Beach, Sydney

BONDI BEACH: I Sydney kan du kombinere deilig strandliv med pulserende storby.

BONDI BEACH: I Sydney kan du kombinere deilig strandliv med pulserende storby. Foto: Foto: Crestock

I Sydney kan du kombinere deilig strandliv med pulserende storby. Bondi Beach er å regne som et ikon for Australia og ligger en 40 minutters biltur fra sentrum. På varme helger er stranden smekkfull av folk, så det lønner seg å være tidlig ute for å få plass. Bondi Beach lokker til seg alle typer mennesker og du finner både menn i speedo, bikinikledde ryper og småbarnsfamilier her.

Les om Bondi Beach her>>

Chowpatty Beach, Mumbai

IKKE BADESTRAND: Chowpatty Beach i Mumbai egner seg for soling, men er ikke mye til badested da vannet er vedlig skittent.

IKKE BADESTRAND: Chowpatty Beach i Mumbai egner seg for soling, men er ikke mye til badested da vannet er vedlig skittent. Foto: Foto: Crestock

På denne stranden i India kan du sole deg og ligge på stranden, men vannet er langt fra rent. The Sunday Times Travel beskriver stranden som lysår unna Baywatch, så med andre ord kan du la g-streng trusa ligge hjemme. Stranden er Mombais mest populære og et ofte besøkt utfluktsted for noen av byens 15 millioner innbyggere som gjerne går turer langs strandpromenaden.

Les mer her>>

Platja de Barceloneta, Barcelona

Om ikke Barcelona er flott nok fra før, så gjør den fantastiske stranden Platja de Barceloneta den bare enda finere. Her kan du ligge på stranden og bade fra april til september. En storbyweekend i denne byen kan med andre ord fint kombineres med sol og bad. Flott med strandens beliggenhet er at alt finnes i umiddelbar nærhet til hverandre - stranden, gode spisesteder og shoppingmuligheter. På stranden er alle velkomne - uansett alder og størrelse.

Les mer om Platja de Barceloneta>>

STORBY OG STRAND: På stranden Platja de Barceloneta i Barcelona kan du bade fra april til september.

STORBY OG STRAND: På stranden Platja de Barceloneta i Barcelona kan du bade fra april til september. Foto: Foto: iStockphoto

Camps Bay, Cape Town

Dette er Cape Towns absolutte favorittstrand. I helgene strømmer folk til den trendy stranden for å slappe av, sole seg, kaste frisbee og surfe i bølgene. Det forekommer også at det finner sted gateauksjoner. Her er også en rekke barer og spisesteder. Promenaden med palmetrær er også svært populær.

Les mer om stranden her>>

Santa Monica Beach, LA

Veien er kort fra kjendisfylte Hollywood til flotte Santa Monica Beach. Dette er stranden som alle elsker. Ifølge Sunday Times Travel er dette fordi vanlig folk kan kjøpe seg pølse i brød på stranden til for en billig penge, kjendisene elsker den fordi ingen legger merke til dem her. Og turistene elsker den fordi Santa Monica Beach har alt de drømmer om at en amerikansk kyststripe skal ha.

Mer info her>>

CAMPS BAY: Den flotte Camps Bay er Cape Towns absolutte favorittstrand.

CAMPS BAY: Den flotte Camps Bay er Cape Towns absolutte favorittstrand. Foto: Foto: iStockphoto

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning