Sjokoladefabrikk i Amsterdam

Bygger Wonkas sjokoladefabrikk

I Nederland bygges det nå en sjokoladefabrikk basert på Roald Dahls "Charlie og sjokoladefabrikken".

BYGGER WONKAVERDEN: Willy Wonkas sjokoladefabrikk blir en realitet i Nederland. Her bilde fra filmen "Charlie og sjokoladefabrikken".

BYGGER WONKAVERDEN: Willy Wonkas sjokoladefabrikk blir en realitet i Nederland. Her bilde fra filmen "Charlie og sjokoladefabrikken". Foto: Foto: Peter Mountain/Filmweb

Publisert Oppdatert
SJOKOLADEELV: Sjokoladefabrikken får ingen sjokoladeelv som i "Charlie og sjokoladefabrikken," men de besøkene skal visstnok både kunne lukte, smake på og kjenne på sjokoladen.

SJOKOLADEELV: Sjokoladefabrikken får ingen sjokoladeelv som i "Charlie og sjokoladefabrikken," men de besøkene skal visstnok både kunne lukte, smake på og kjenne på sjokoladen. Foto: Foto: Peter Mountain/Filmweb

Sjokoladefabrikken er under oppføring og skal etter planen åpne i 2009. Den nye, nederlandske attraksjonen er inspirert av Roald Dahls bestselgende bok "Charlie og sjokoladefabrikken". Om ikke parken i seg selv er spesiell nok, skal du vite at den ikke bygges over bakken, men i en 170 meter lang nedlagt, underjordisk tunnel. Det er kort avstand fra sjokoladefabrikken til sentralstasjonen i Amsterdam. Amsterdam er for øvrig en av de største kakaohavnene i verden.

Sjokoladedrøm

Sjokoladefabrikken kommer til å bli unik, da den vil oppfylle alle illusjoner man måtte ha om hvordan en sjokoladefabrikk ser ut på innsiden. Her snakker vi store kobberkjeler med flytende sjokolade, sjokoladefontener og sjokolade i alle tenkelige former. Fabrikken skal bygges slik at de besøkende både kan se, lukte, smake på og kjenne på sjokoladen. Man vil kunne få være med på hele sjokoladeprosessen, fra kakaobønner til ferdig sjokoladeplate.

Les også:

Julegaver til å spise opp

DAHLS SJOKOLADEFABRIKK: Sjokoladefabrikken som bygges er inspirert av Roald Dahls "Charlie og sjokoladefabrikken" - her et bilde fra den nyeste filmen.

DAHLS SJOKOLADEFABRIKK: Sjokoladefabrikken som bygges er inspirert av Roald Dahls "Charlie og sjokoladefabrikken" - her et bilde fra den nyeste filmen. Foto: Foto: Peter Mountain/Filmweb

Åpner høsten 2009

SJOKOLADEFABRIKK: Dette bygget skal gjøres om til en sjokoladefabrikk.

SJOKOLADEFABRIKK: Dette bygget skal gjøres om til en sjokoladefabrikk. Foto: Foto: De Chocoladefabriek

Billig fly til Amsterdam:

Du kan bare glede deg til fabrikken står ferdig. I likhet med boken og filmen vil De Chocoladefabriek bestå av de unike glassheisene som er beskrevet av Dahl. Om heisene kan kjøre på langs og på tvers som beskrevet i boken, er vel heller tvilsomt. I fabrikken vil det for øvrig lages en sjokoladebar, restaurant, sjokolademuseum, laboratorium og selvsagt også en sjokoladebutikk der man kan kjøpe med seg sjokolade hjem.

På nettsidene til De Chocoladefabriek, kan man lese at man ennå må smøre seg med tålmodighet. Det er ikke fastsatt noen åpningsdato for fabrikken, men produsentene opplyser at den vil åpne en gang i løpet av høsten 2009.

Les også:

Forelsket med sjokolade

Bygger Harry Potter-land

Tilbake til Klikk reise


View Larger Map

SJOKOPARADIS: Her skal nederlendere gjøre Willy Wonkas sjokoladefabrikk til virkelighet.

SJOKOPARADIS: Her skal nederlendere gjøre Willy Wonkas sjokoladefabrikk til virkelighet. Foto: Foto: De Chocoladefabriek

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning