Kort sagt:

+ Lukter helt greit.


- Få pleiende stoffer.

- Udokumenterte påstander om UV-filter i sjampoen.

Vaskemiddel og emulgator

Natriumlauretsulfat, kokamidopropylbetain og natriumklorid. 

Pleiende stoffer

- Hydrolysert perle! Dette er en litt mystisk komponent, sier Uggerud.

En telefon til produsenten viser at sjampoen faktisk inneholder ekte ferskvannsperler fra Kina. 

- Det er ekte perler i perlemineralene som inngår i Sunsilk Mineral Pearl Shine shampoo og balsam, nærmere bestemt ferskvannsperler fra muslingen Hyriopsis Cumingii (dyrkes kunstig i østers, red. anm.) Perlene males opp, løses i en blanding av vann og glycerin, og tilsettes formuleringen, sier utviklingssjef Christine Steiro i Lilleborg. 

Vår kjemiker tror at produsenten har tilsatt stoffer i håp om at håret skal skinne. Ellers inneholder ikke denne sjampoen noen spesielle pleiestoffer. 

Antistatiske stoffer

Guarhydroksypropyltrimoniumklorid.

Konserveringsmiddel

DMDM-hydantoin. 

Luktstoffer og andre stoffer

Ingen detaljer om hvilke parfymer. I tillegg inneholder sjampoen flere eteriske oljer.

Kjemikernes kommentar: 

– Det er mulig at perlepulver gir et fint skinn i håret, men det er vanskelig å si. Jeg tror produsenten spiller på at ingrediensene har tilknytning til naturen. 

Les hele saken

Kjemisk sammensetning: 2

Forekomster av fargestoffer, enzymer, mineraler og vitaminer trekker ned - ifølge de faglige vurderingene er det ikke mulig for disse stoffene å trenge inn i hud og hår. Fargestoffer har ingen positive effekter. Fravær av unødvendige stoffer trekker opp.

Sjampo med perlepulver som kan virke noe søkt å putte i et hårvaskemiddel. I tillegg påstår produsenten at sjampoen inneholder et UV-beskyttende filter. Vår ekspert betviler virkningen av dette.

Pleiende stoffer: 3

Pleiende stoffer trekker opp - dvs. oljer og andre stoffer som kan tilføre fett og fuktighet, fordi dette er sunt for hår og hodebunn. Fravær av fuktighetstilførende stoffer trekker ned.

Inneholder få pleiende stoffer.

Lukt: 5

Subjektiv vurdering. Lukt kan være viktig, men er mer opp til individuell smak.

Lukter helt greit.

Spesifikasjoner

Produsent Lilleborg AS
Pris 39,50

Konklusjon

Komplisert sjampo med perlepulver.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!