Kort sagt:

+ Inneholder en rekke pleiende stoffer fra havet.


- Inneholder E-vitamin. Kjemikeren mener det ikke finnes belegge for at vitaminer har noen funksjon i hårvaskemidler.

Vaskemiddel og emulgator

Natriumlaurylsarcosinat, kokamidopropylbetain og natriumklorid. 

Pleiende stoffer

Arganolje, linolje, ekstrakt av Chondrus crispus (krusfik) som er en tangart, Ascophyllum nodosum er det samme som grisetang. Grisetang er en brunalge som dominerer norskekysten, Palmaria Palmata (søl), Laminaria Saccharina, er en sukkertare som finnes i rikelige mengder langs hele kysten, og er dessuten den vanligste taren i Norge. Undaria Pinnatifida er en japansk brunalge som blant annet er kjent fra misosuppe

Antistatiske stoffer

Ikke identifisert

Konserveringsmiddel

Tokoferol - er det samme som E-vitamin. 

Luktstoffer og andre stoffer

Parfyme

Kjemikerens kommentar: 

– Her har produsenten hatt klokkertro på tang og tare som råstoff. Det er sikkert fine greier det, uten at jeg kan si noen sikkert om virkningen. Kjemiske navn gjør seg finere enn for eksempel grisetang. Tang og tare inneholder dessuten karbohydrater. Stoffet brukes også i iskrem, sier Uggerud med litt latter i stemmen.  

Les hele saken

Kjemisk sammensetning: 5

Forekomster av fargestoffer, enzymer, mineraler og vitaminer trekker ned - ifølge de faglige vurderingene er det ikke mulig for disse stoffene å trenge inn i hud og hår. Fargestoffer har ingen positive effekter. Fravær av unødvendige stoffer trekker opp.

Ingen unødvendige komponenter, men sjampoen får ikke full skår på grunn av E-Vitamin.

Pleiende stoffer: 6

Pleiende stoffer trekker opp - dvs. oljer og andre stoffer som kan tilføre fett og fuktighet, fordi dette er sunt for hår og hodebunn. Fravær av fuktighetstilførende stoffer trekker ned.

En rekke pleiende stoffer. Blant annet alger og arganolje.

Lukt: 4

Subjektiv vurdering. Lukt kan være viktig, men er mer opp til individuell smak.

Sterk musklukt. Lukten kan oppfattes som litt maskulin.

Spesifikasjoner

Produsent
Pris 215,00

Konklusjon

En god sjampo dersom alger fungerer som pleiestoff.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!