Kort sagt:

+ En enkel sjampo som vasker håret rent.

+ Kan også brukes av allergikere.


- Inneholder nesten ingen pleiende ingredienser.

- Kanskje ikke så godt egnet for hår som trenger mye pleie.

Vaskemiddel og emulgator

Natriumlauretsulfat, kokamidopropylbetain og natriumklorid.

Pleiende stoffer

Glyseret–2-kokoat glykoldistearat. Dette er en kjemisk forbindelse som er dannet av sterarinsyre og glykol. Når glykol og stearinsyre reagerer sammen er det ikke giftig lenger.

Antistatiske stoffer

Polykvaternium- 44.

Konserveringsmiddel

2-brom-2-Nitropropane-1,3-diol og tokoferylacetat. Tokoferylacetat er avledet av vitamin E. Kjemiker Einar Uggerud forklarer:

– Dette er en antioksidant som skal hindre harskning av fett. Det er usikkert om produsenten dessuten har tenkt at vitaminet også skal beskytte hår og hud mot solas UV-stråler. Det virker nokså søkt. Stoffet er laget av vitamin E i kjemisk reaksjon med eddiksyre, får vi forklart. 

Luktstoffer og andre stoffer

Parfyme, men ikke oppgitt hva. 

Kjemikernes kommentar: 

– En enkel og grei sjampo som inneholder få komponenter, sånn som allergikere kanskje vil være opptatt av. Den gjør jobben sin.

Les hele saken

Kjemisk sammensetning: 4

Forekomster av fargestoffer, enzymer, mineraler og vitaminer trekker ned - ifølge de faglige vurderingene er det ikke mulig for disse stoffene å trenge inn i hud og hår. Fargestoffer har ingen positive effekter. Fravær av unødvendige stoffer trekker opp.

Det er usikkert hvor vidt produsenten mener at Vitamin E skal beskytte håret og hodebunnen mot UV-stråle. Vår kjemiker mener det ikke er mulig. Sjampoen får derfor trekk.

Pleiende stoffer: 4

Pleiende stoffer trekker opp - dvs. oljer og andre stoffer som kan tilføre fett og fuktighet, fordi dette er sunt for hår og hodebunn. Fravær av fuktighetstilførende stoffer trekker ned.

Inneholder få pleiende stoffer

Lukt: 4

Subjektiv vurdering. Lukt kan være viktig, men er mer opp til individuell smak.

Grei, frisk lukt

Spesifikasjoner

Produsent Unil AS
Pris 7,50

Konklusjon

En rimelig sjampo som kan brukes av alle.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!