Kort sagt:

+ Deilig lukt av appelsin


- Inneholder ingen spesielle pleiende stoffer.

- Tilsetting av vitaminer har ingen effekt, ifølge kjemikeren.

- Inneholder hårfarge.

- Produktet skiller seg negativt ut i testen.

Vaskemiddel og emulgator

Natriumlauretsulfat, kokamidopropylbetain og natriumklorid.

Pleiende stoffer

Inneholder fargestoffer, og ingen spesielle pleiende stoffer.

Antistatisk

Polykvaternium-10

Konserveringsmiddel

Sjampoen inneholder parabener og antibakterielle stoffer. Ifølge kjemikeren og hudlegen er ikke parabener skadelig når du vasker deg i håret med det. Produktet inneholder også salicylsyre.  

Luktstoffer og andre stoffer

– Dette produktet inneholder masse parfyme og en rekke eteriske oljer som lialool, geraniol, og limonen. Sjampoen inneholder dessuten to fargestoffer, rødt og gult, forteller Einar Uggerud.  

– Og den inneholder karamell!

– Hvorfor det? 

– Det er kanskje det som er ”Expert Shine?” Sjampoen inneholder også vitamin B3, uvisst av hvilken grunn. Denne skiller seg litt ut i mengden, og inneholder både fargestoffer, vitaminer og parfyme, men lite pleiende stoffer.  

Kjemikernes kommentar: 

– Inneholder masse godlukt og fargestoffer, og andre unødvendige stoffer. Det at sjampoen lover deg et skinnende hår, går sannsynligvis på fargestoffet. 

Les hele saken

Kjemisk sammensetning: 1

Forekomster av fargestoffer, enzymer, mineraler og vitaminer trekker ned - ifølge de faglige vurderingene er det ikke mulig for disse stoffene å trenge inn i hud og hår. Fargestoffer har ingen positive effekter. Fravær av unødvendige stoffer trekker opp.

Franck Provost Expert Shine inneholder både vitaminer og fargestoffer, men ingen sjeldne pleiestoffer. Skiller seg negativt ut i testen.

Pleiende stoffer: 2

Pleiende stoffer trekker opp - dvs. oljer og andre stoffer som kan tilføre fett og fuktighet, fordi dette er sunt for hår og hodebunn. Fravær av fuktighetstilførende stoffer trekker ned.

Ingen spesielle

Lukt: 5

Subjektiv vurdering. Lukt kan være viktig, men er mer opp til individuell smak.

Deilig lukt av appelsin

Spesifikasjoner

Produsent Frank Provost
Pris 89,00

Konklusjon

Sjampoen er full av unødvendige stoffer for pleie av håret.

Vår karakter

Se alle produkter i testen

Produktene under kan ha to priser, Veil. pris og Beste pris. Beste pris er prisvarsling levert av Prisguide.no, en kommersiell partner av Klikk.no.

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!