Ettersom jeg ikke alltid har den beste selvinnsikten, spurte jeg kjæresten min om han hadde merket noe forskjell på meg, og jeg var forberedt på et nei.

- Du har vært så flink i alt du har gjort, at jeg faktisk føler jeg har blitt litt mer strukturert og effektiv selv også, bare av å være rundt deg.

- Har jeg blitt bedre på å legge fra meg jobben da, synes du?

- Definitivt. Mye bedre enn jeg hadde turt å håpe på, du har vært fantastisk.

- Pfffshhh (lyden av tårekanalene mine som skrur seg på full styrke).

Når jeg forteller folk om Helvetesuka, sier mange at det høres slitsomt og stressende ut. Men jeg har opplevd det å oppnå full kontroll og effektivitet som det mest avstressende jeg har gjort noen gang.

- Dette er bare starten

Dette er ikke en bok du bare skumleser, hiver deg ut i opplegget og deretter kan innkassere full bonuspakke fra.

Jeg leste boken en måned før jeg satte igang. I over fire uker forberedte jeg meg mentalt og satte meg grundig inn i alle oppgavene. Det mentale arbeidet har vært mye større enn alle de små og store praktiske oppgavene.

Jeg har ikke sluttet å slumre på morgenen bare fordi jeg har fått beskjed om det, men jeg har satt meg inn i hvorfor jeg pleide å gjøre det, og teknikker som hjelper meg til å få handlinger til å bli nye vaner.

Jeg vet hvorfor det er så lett for meg å utsette ting, og dermed også hvordan jeg skal unngå det. Det er tre uker siden siste dag i helvetesuken min, og arbeidet med de gode vanene er kontinuerlig.

Det hender jeg drar frem jobbdataen på kvelden eller utsetter en ubehagelig telefonsamtale, men jeg jobber med saken. Jeg akter ikke å la alt det positive jeg lærte denne uken forsvinne.

Jeg føler meg ikke som et nytt menneske, men godt på vei til å bli den superdama jeg alltid egentlig var, men ikke orket å være. Og dette er bare starten.

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!