Margaret Berger:

Alder: 27 år.

Fra: Hitra i Sør-Trønderlag.

Kjent for: Andreplass i Idol i 2004, har gitt ut to album.

Aktuell med: Representerer Norge med låten I Feed You My Love i Eurovision Song Contest. Hennes semifinale går 16.mai.

I morgen står Margaret Berger på scenen i Malmö der hun skal konkurrere om finaleplass i den store eurovisjonsfinalen som går av stabelen lørdag 18. mai.

Med låten I Feed You My Love knuste hun konkurrentene sine i den norske Melodi Grand Prix-finalen, nå står Europa for tur.

Margaret er Det Nyes coverjente denne måneden, og i portrettet forteller hun blant annet om det nye, mer sexy imaget og all responsen hun fikk på den kroppsnære finalekjolen.

- Nå har jeg behov for å se ut som en kvinne

- Du har alltid vært imagebevisst. Hva tenker du om imaget til Margaret Berger i 2013?

- Det er mer voksent. Mer sexy kanskje, hvis det er lov å si det selv.

- Ja, det er det.

- Det er nesten litt ufrivillig. Eller tilfeldig. Jeg trodde jeg tok det litt ned og var diskret med den hvite kjolen i finalen. Men så ble det mye mailer fra folk som skrev at det var så fint at jeg viste former og kvinnelighet. Så det vil jeg fortsette med. Jeg kan også se tynn ut, hvis jeg vil det, men nå har jeg mer behov for å se ut som en kvinne. Mer enn jeg hadde før. Det er jo en kraft i det også, ikke for å spille på sex, men en kraft i det å være kvinne og stolt av det.

- Fint å fremheve former

TRAVEL: Margaret Berger har hatt et hektisk år så langt. Til venstre er hun hos Anne Lindmo på NRK. I midten på delfinalene i Melodi Grand Prix. Hun er også Det Nyes coverjente denne måneden, og hele portrettet med Margaret kan du lese i Det Nye nummer 7, som er i butikk nå. © FOTO: Stella Pictures og Ole M. Fossen

Synes moteverden mangler den vanlige jenta

- Du er mer komfortabel med å kle deg sexy?

- Det er lite hotpants i min verden, men det er fint å fremheve former og fasong. Og det jeg synes vi kan mangle litt i moteverden er den vanlige jenta midt imellom. Hun som veier 68 kilo, sånn som jeg gjør. Normalitet, rett og slett, samtidig som det er kvinnelig og sexy. Jeg er også veldig blek, så nå vil jeg heller fremheve det enn å legge meg i solarium, liksom. Jeg er ikke så opptatt av at jeg må være så innmari pen hele tiden. Det er en selvsikkerhet som har forandret meg med årene. Det er jo deilig å bli eldre.

- Det er stor forskjell på å være 20 og 27?

- Ja, veldig. Jeg har jo komplekser, men jeg bruker ikke så mye tid på dem. Og de hindrer meg ikke i å gjøre noe. Man blir et mer helt menneske når man blir voksen.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!