Endelig er det sommer, og tid for sol og strand. Her får du syv enkle stiltips, som kan være lure å ha i bakhodet.

1. Ikke bruk høye hæler på stranden: Det er en tid for alt, og høye hæler hører ikke hjemme på stranden. Ikke bare er det lite praktisk, men også lite flatterende. Lettkledde damer i vinglete sko er det siste vi vil se, så gå for noe stabilt og komfortabelt, som ballerinas eller flip flops.

Jersey Shore Cast Nicole Snooki Polizzi, Jenni JWoww Farley, Paul DJ Pauly D DelVecchio and Vinny Guadagnino, play on the beach on May 20, 2010, in Miami Beach, Florida. Photo: Imagency/Flash Code: 4102 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

VÅGAL BERTE: Nicole Snooki Polizz fra Mtv-serien Jersey Shore er ikke kjent for sin gode stilsans. Strandmoten er intet unntak. © Foto: Stella

Malibu 2007-08-12 Carmen Electra spends the day out at the Poloraid House in Malibu, California. Carmen changes her outfit during the day. First, she wears a white mini-dress and strips down to a tiny beige bikini that she poses in for photographers. Later in the day she wears a navy dress with a striped bikini that she actually goes swimming in. Carmen enjoys her dip in the ocean and smiles for the cameras. Picture:Carmen Electra Photo: Mike/Fame Pictures Code: 4002 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

GODT VALG: Carmen Electra er en av de som tar hensyn til hva hun kler, når det kommer til valg av badetøy. © Foto: Stella

2. Kjøp badetøy som passer: Ingen vil se, uansett hvor flott du er, for mye av hverken pupp eller rumpe. Bruk tid på i finne badetøy som kler figuren din, fremfor å kjøpe det som er trendy. Det hele handler om komfort, så finn rett fasong, farge og størrelse.

3. Ikke overdriv tilbehør: Det enkle er ofte det beste på stranden, så unngå for mye smykker og ringer. Er du avhengig, gå for et enkelt armbånd eller en fotlenke.

4. Ikke bruk sololje: Selv om din store drøm er å bli brun fort, må du bruke en god solkrem med faktor. Dette gjelder både ansikt og kropp. Sololje er livsfarlig!

5. Unngå sminke: Er du totalt avhengig av make up, bør du kun gå for en oljebasert foundation. Bruk den kun på kritiske områder, for det aller beste for huden er å kun gå for solkrem. Spar den tunge øyenskyggen og det doble laget med maskara til en anledning der du virkelig trenger et forførerisk blikk.

6. Ta på deg klær: På stranden handler det for noen om "å se og bli sett". For din egen del anbefaler vi likevel at du tar på deg et plagg eller to hvis du skal i kiosken eller ut på en lengre spasertur. Glem lårkorte trange skjørt. Gå for en maxikjole eller en sarong. Ikke bare ser det bra ut, men det er også svale plagg. Maxikjolen kan du også bruke videre ut over kvelden, om den skulle bli fuktig og lang.

=

TILDEKT: Det at både Audrina Patridge og Christina Milian beholder klærne på i bevegelse på stranden, gjør dem ikke mindre oppsiktsvekkende. © Foto: Stella

7. Invester i solbriller: Skal du være mye utendørs denne sommeren er det ikke bare viktig å ta vare på huden, men også øynene. Ikke bare er solbriller et fantastisk tilbehør, men polaroidiserte briller beskytter øynene dine mot både sollys og UV-stråler.

Les mer:

Slik blir du vårtrendy på lavbudsjett

Nå kan du legge de høye hælene på hylla

Våger du å prøve denne trenden?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!