Lilla øyenskygge er en slager om du ønsker en frisk makeup denne våren.

Fargen passer også perfekt til 70-tallstrenden som gjelder nå, og kan i tillegg framheve alle øyenfarger om man finner riktig nyanse.

Få tipsene til hvordan du bruker lilla i saken under!

Del

Velg riktig nyanse

Lilla finnes i en rekke valører og nyanser.

For å få din egen øyenfarge til å skinne, bør du velge den lilatonen som står i sterkest kontrast til din egen øyenfarge. Om du har blå øyne bør du velge varme lillatoner med mye brunt eller rødt i seg.

Grønne øyne kler lillatoner ekstra godt, og spesielt rene lillatoner som fiolett og syrinlilla. Velg gjerne også lillatoner med mye rødt i seg, som for eksempel burgunder.

Brune øyne kler jevnt over alle farger, men kan med fordel gå for kraftige lillatoner, gjerne som heller mot blått.

La fargen stå i fokus

Siden lilla er en farge som vekker oppsikt, er det et lurt tips å la fargen være hovedfokus i ansiktet. Dropp derfor kraftige farger på leppene eller veldig markerte bryn når du bruker lilla.

Styr også unna andre pastellfarger i kombinasjon med lilla. Slik unngår du at sminken blir for 80-talls, og du får en mer moderne vri.

Sats på toner i beige, eller fersken på rouge og leppene, og gå for nøytrale farger i grått, beige eller sort om du vil kombinere øyenskyggen med andre skygger. Bruk også sort mascara for å unngå at vippene forsvinner i all øyenskyggen.

VELGER LILLA: Lilla øyenmakeup blir ofte sett både på rød løper og på catwalken.=

VELGER LILLA: Lilla øyenmakeup blir ofte sett både på rød løper og på catwalken. © Foto: Stella

Klapp på, ikke dra

Farger som blått, lilla og rødt er vanskelig å legge på øynene, siden det krever litt ektra å få en mettet farge. Derfor er det viktig at produktene er godt pigmenterte og i god kvalitet.

Om du ønsker ekstra kraftige lillatoner på øynene, bør du bruke en kremskygge eller lilla kajal under skyggen.

Et annet tips er å bruke en øyenskyggebase først. Den vil gjøre at skyggen sitter bedre og at fargene kommer sterkere fram. En slik base er kjekk å ha når man legger kraftig øyenskygge i alle farger.

Riktig teknikk er også viktig. Klapp øyenskyggen lett på lokket i steden for å dra den over. Ved å dytte på skyggen vil fargen komme sterkere frem.

FRA VESNTRE: Øyenskyggepalett fra YSL i Indian Pink (kr 470), kremskyggeblyant fra NYX i Purple (kr 99), kajal fra Estée Lauder i (kr 195), kajal fra Lancôme i Ultra Lavande ( kr 125), øyenskygge fra Nouba (kr 199) og kremskygge fra Lancôme i fargen Ultra Lavande (kr 270) og øyenskygge fra L'Oréal Paris i Purple Obsession (kr 99).=

FRA VESNTRE: Øyenskyggepalett fra YSL i Indian Pink (kr 470), kremskyggeblyant fra NYX i Purple (kr 99), kajal fra Estée Lauder i (kr 195), kajal fra Lancôme i Ultra Lavande ( kr 125), øyenskygge fra Nouba (kr 199) og kremskygge fra Lancôme i fargen Ultra Lavande (kr 270) og øyenskygge fra L'Oréal Paris i Purple Obsession (kr 99). © Foto: produsenten

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!