Ingen mystisk serie uten en heks. Elenas venninne Bonnie (Katerina Graham) oppdager at hun har uante krefter.

Ingen mystisk serie uten en heks. Elenas venninne Bonnie (Katerina Graham) oppdager at hun har uante krefter. © TVNorge

Nei, dette er ikke en rip-off av Twilight. I så fall er det heller omvendt, selv om ingen har endt opp med å saksøke noen. Bokserien The Vampire Diaries, som tv-serien er basert på, ble gitt ut i 1991-92, mens første Twilight-bok, Evighetens kyss, ikke kom før i 2005.

Selv om Twilight-sagaen er en av tidenes største kassasuksesser, har kritikerne vært heller lunkent innstilt til de to filmene som foreløpig har gått på kino. Spesielt siste film, New Moon, har fått mye slakt.

Så da den amerikanske kanalen CW annonserte at de ville lage tv-serie av den (litt mindre) populære ungdomsbokserien The Vampire Diaries, var det ingen tv-kritikere som hoppet av entusiasme.

Det kom derfor som en liten overraskelse at Vampire Diaries faktisk slo an, både hos publikum og flere tv-kritikere.

"Morsomme greier, der blod mikses med såpe. Her er det kvikk dialog og artige popkultur-referanser", skrev Ew.com i sin anmeldelse av første episode.

... og ingen dramaserie uten en rusmisbruker. Steven McQueen, barnebarnet til filmlegenden Steve McQueen, spiller Elenas opprørske bror Jeremy.

... og ingen dramaserie uten en rusmisbruker. Steven McQueen, barnebarnet til filmlegenden Steve McQueen, spiller Elenas opprørske bror Jeremy.

New York Posts anmelder erklærte at hun opplevde "Love at first bite", og satte serien på listen over favoritter i 2009.

Etter hvert som serien kom lenger uti sesongen, kastet også flere seg på lasset. "The Vampire Diaries er overraskende bra", oppsummerte Television Without Pity i november, og ga Ian Somerhalder (Damon) hovedæren for det.

Vampire Diaries handler om Elena, som har mistet foreldrene sine i en ulykke og bor sammen med tanten og broren i den lille byen Mystic Falls. En dag møter hun nykommeren Stefan, som viser seg å være en godhjertet vampyr, ulik sin bror, morderiske Damon.

... og ingen vampyrserie uten en djevelsk kjekk bad boy. Ian Somerhalder, kjent fra Lost, fyller den rollen.

... og ingen vampyrserie uten en djevelsk kjekk bad boy. Ian Somerhalder, kjent fra Lost, fyller den rollen. © TVNorge

Serien er laget av Kevin Williamson, mannen bak Skrik-filmene og tv-serien Dawson's Creek.

The Vampire Diaries sendes på TVNorge onsdager kl. 20.30.

Les også:

Martine Marbel - et av 2010s stjerneskudd?

Best kledde i 2009

Når Hollywood sulter seg

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!