Will (Matthew Morrison) er Glee-klubbens leder. Sue (Jane LYnch) spiller en usympatisk gymlærer som stikker kjepper i hjulene for ham.

Will (Matthew Morrison) er Glee-klubbens leder. Sue (Jane LYnch) spiller en usympatisk gymlærer som stikker kjepper i hjulene for ham. © Foto: Fox/TV 2

Den nye tv-serien Glee hadde premiere på TV 2 onsdag 9. desember. I USA er den blitt en favoritt både blant seere og kritikere, og er blitt nominert til fire Golden Globe-priser. Komiserien forteller om en ung spansklærer, Will, som bestemmer seg for å få liv i skolens showkor - eller glee-klubb, som det kalles i statene.

De eneste som melder seg er skolens største nerder og tapere: gærne Rachel, stammeren Tina, rullestolbrukeren Artie, tjukke Mercedes og überhomsen Kurt. De blir alle sammen daglig mobbet av de kule kidsa, blant andre fotballspilleren Finn. Men når Will klarer å presse Finn til å bli med i klubben, begynner ting å forandre seg.

I hver episode covres kjente låter, og det er selvfølgelig skuespillerne selv som synger. Lea Michele, som spiller Rachel, har bakgrunn fra Broadway-musikaler, mens Amber Riley, som spiller Mercedes, har stilt på Idol-audition, merkelig nok uten å komme videre. I USA er låtene blitt sluppet på iTunes etter at hver episode har gått på lufta, og de er populære blant nedlasterne. Sangene er også gitt ut på plate.

Nerdete Rachel (Lea Michele) og populære Finn (Cory Monteith) er to av hovedpersonene i serien.

Nerdete Rachel (Lea Michele) og populære Finn (Cory Monteith) er to av hovedpersonene i serien. © Foto: Fox/TV 2

Det er stor variasjon i sangene som brukes. På spillelista står alt fra musikallåter som On My Own fra Les Miserables og gamle klassikere som Sweet Caroline av Neil Diamond, til nyere poplåter som Single Ladies av Beyonce. Flere artister ser den gode reklameverdien i serien og lar produsentene bruke sangene deres til redusert pris. Madonna har til og med gitt produsentene rett til å bruke alle låtene hennes, og nå planlegges det en episode med kun Madonna-musikk.

Sjekk ut klippene under.

Glee sendes onsdager kl. 21.45 på TV 2

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!