Lady Sovereign, eller Louise Amanda Harman, som hun egentlig heter, slapp nylig sitt tredje album, Jigsaw. Til tross for sin unge alder, har rapperen holdt på i ti år. I en alder av 13 begynte hun å lage musikk på pikerommet i Nord-London. Som 15-åring ble hun kastet ut av skolen på grunn av skulk.

«Du kommer ikke til å gjøre det bra uansett», var beskjeden hun fikk.

Men hevnen er søt. Lady Sovereign har spilt inn musikk med Pharell og Beastie Boys, opptrådt på David Letterman, turnert med Gwen Stefani og blitt signet av selveste Jay-Z. Ikke minst solgte hun over en million eksemplarer av singelen Love Me Or Hate Me.

- Jeg er ingen gjennomsnittlig rapper. Jeg har alltid følt at jeg er annerledes enn alle andre, har hun tidligere uttalt.

Oppveksten hennes hadde mye å si for musikkinteressen.

- Mamma var først punker, så raver, og så hørte hun på house. Det var ikke alltid jeg fikk sove, for musikken var så høy, minnes Lady Sovereign.

- Jeg må fortsatt høre en sang hver dag.

Se Lady Sovereign opptre på Album Chart Show i 2007.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!