VELFORTJENT PAUSE: Trommis Dan Haggis. © Foto: Lone Helle

- Vi har aldri vært så langt nord før, takk for at vi ble invitert, innledet Mathew Murphy i The Wombats fra scenen på Buktafestivalen fredag.

Liverpool-bandet leverte varene med høyt energinivå - og det måtte de kanskje for ikke å fryse fingrene av seg. For det er ingen spøk å være festivaldeltaker eller festivalgjenger i Nord-Norge. Juli til tross, i Telegrafbukta i Tromsø var det nemlig 7 grader, iskald vind og utsikt til snø faretruende langt nedover fjellsidene som møtte festivalgjengere og artister. Og varme, det fikk de fra The Wombats som fyrte løst fra første stund med gromlåter som "Kill the director", "Lets dance to Joy Division" og "Lost in the Post".

TRIVES I TROMSØ: Vokalist Matthew Murphy © Foto: Lone Helle

FULL AV ENERGI: Bassist Tord Øverland-Knudsen. © Foto: Lone Helle

FRISK FESTIVALMOTE: Sjekk bildene av festivalgjengerne i nord!

Sjarmørene fra Liverpool spiller sykt fengende gladpoprock, og har lært et og annet om festivalshow etter at de spilte på over 50 festivaler i fjor. De spøker og fjaser både på norsk og engelsk og gruppas norske innslag, Tord Øverland-Knudsen fra Elverum, hoppet rundt på scenen med smittende energi.

Og kulda bet tydeligvis ikke på Wombats-gutta, for før siste låt takket Murphy for seg og konstaterte at det ble nok ikke siste gang The Wombats tar turen til Tromsø.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!