Det var altså Nirvanas Kurt Cobain som introduserte Glasgowbandet for en hel musikkverden. Da Nirvana gjorde coverversjoner av Son Of A Gun og Molly's Lips på albumet Incesticide i 1992 og Jesus Don't Want Me For A Sunbeam på MTV Unplugged i New York i 1993, fikk The Vaselines kultstatus. Ikke så rart, kanskje, Nirvana var jo 90-tallets største rockeband.

I sin tid omtalte dessuten Kurt Cobain Frances McKee og Eugene Kelly som sine favorittlåtskrivere. At Nirvanafrontmannen også oppkalte sin datter Frances Bean Cobain etter Frances McKee, sier vel alt.

The Vaselines slapp nylig samleplata Enter The Vaselines, en deluxe nyutgivelse av samleren The Way Of The Vaselines fra 1992. Her får du remastrede og remiksede versjoner av gamle klassikere, pluss ukjente demoer og liveopptak fra 1986 i Bristol og 1988 i London. Har du ikke hørt The Vaselines før, er dette en perfekt anledning til å bli bedre kjent med bandet!

Hør The Vaselines versjon av Jesus Don't Want Me For A Sunbeam:

Og Nirvanas coverversjon:

Les også:

Samsaya om gjennombruddet

Mira: På skjermen som 12-åring

Musikk med Mona B. Riise

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!