Bygger sjokoladefabrikk

SJOKOLADEELV: Sjokoladefabrikken får ingen sjokoladeelv som i "Charlie og sjokoladefabrikken," men de besøkene skal visstnok både kunne lukte, smake på og kjenne på sjokoladen. © Foto: Peter Mountain/Filmweb

Sjokoladefabrikken er under oppføring og skal etter planen åpne i 2009. Den nye, nederlandske attraksjonen er inspirert av Roald Dahls bestselgende bok "Charlie og sjokoladefabrikken". Om ikke parken i seg selv er spesiell nok, skal du vite at den ikke bygges over bakken, men i en 170 meter lang nedlagt, underjordisk tunnel. Det er kort avstand fra sjokoladefabrikken til sentralstasjonen i Amsterdam. Amsterdam er for øvrig en av de største kakaohavnene i verden.

Sjokoladedrøm

Sjokoladefabrikken kommer til å bli unik, da den vil oppfylle alle illusjoner man måtte ha om hvordan en sjokoladefabrikk ser ut på innsiden. Her snakker vi store kobberkjeler med flytende sjokolade, sjokoladefontener og sjokolade i alle tenkelige former. Fabrikken skal bygges slik at de besøkende både kan se, lukte, smake på og kjenne på sjokoladen. Man vil kunne få være med på hele sjokoladeprosessen, fra kakaobønner til ferdig sjokoladeplate.

Les også:

Julegaver til å spise opp

Bygger sjokoladefabrikk

DAHLS SJOKOLADEFABRIKK: Sjokoladefabrikken som bygges er inspirert av Roald Dahls "Charlie og sjokoladefabrikken" - her et bilde fra den nyeste filmen. © Foto: Peter Mountain/Filmweb

Bygger sjokoladefabrikk

SJOKOLADEFABRIKK: Dette bygget skal gjøres om til en sjokoladefabrikk. © Foto: De Chocoladefabriek

Billig fly til Amsterdam:

Åpner høsten 2009

Du kan bare glede deg til fabrikken står ferdig. I likhet med boken og filmen vil De Chocoladefabriek bestå av de unike glassheisene som er beskrevet av Dahl. Om heisene kan kjøre på langs og på tvers som beskrevet i boken, er vel heller tvilsomt. I fabrikken vil det for øvrig lages en sjokoladebar, restaurant, sjokolademuseum, laboratorium og selvsagt også en sjokoladebutikk der man kan kjøpe med seg sjokolade hjem.

På nettsidene til De Chocoladefabriek, kan man lese at man ennå må smøre seg med tålmodighet. Det er ikke fastsatt noen åpningsdato for fabrikken, men produsentene opplyser at den vil åpne en gang i løpet av høsten 2009.

Les også:

Forelsket med sjokolade

Bygger Harry Potter-land

Tilbake til Klikk reise

Bygger sjokoladefabrikk

SJOKOPARADIS: Her skal nederlendere gjøre Willy Wonkas sjokoladefabrikk til virkelighet. © Foto: De Chocoladefabriek

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!