Selv om vi liker å adoptere mye fra den amerikanske kulturen her i Norge, er ikke håroppsett én av dem.

Vi er tålig gode på å sminke oss om morningen og før fest, men håret blir ofte spart helt til slutt - og da gjerne hastestylet i en ball på hodet eller med en krølltang.

Kanskje nettopp derfor er vi så avhengige av dyre frisørtimer med teknisk klipp og farge. Da er i minst halve jobben gjort.

Det er klart vi kan gjøre mye med håret vårt hjemme selv, men rundføning av håret og krølling tar gjerne litt for lang tid, tålmodighet og teknikk for stressede sjeler i det kalde nord.

Lufttørk håret

Nettopp derfor vil vi gjerne slå et slag for å lufttørke håret!

Det er praktisk, tid- og energisparende og ikke minst utrolig enkelt.

Og dét kan vi godt like.

Alt du trenger å gjøre er å vaske håret på vanlig måte, og når håret har mistet en del av fuktigheten - enten fra å henge løst eller fra å raskt føne det det, følger du én av stegene vi har listet nedenfor.

Være seg om du er ute etter små og definerte krøller, store Hollywood-bølger, strandhår, mindre volum eller fyldige krøller.

Vaske håret morgen eller kveld?

Og det spiller ingen rolle om du liker å dusje om morningen eller kvelden, men hopp gjerne i dusjen et par timer før du legger deg så slipper du å sove med vått hår.

Til gjengjeld vil frisyren sette og forme seg ekstra godt om natten, i tillegg til at håret holder seg vekk fra ansiktet.

Er du en morgendusjer så hopp rett inn i vannet med én gang du står opp, og gjør lufttørking-frisyren klar. Da kan du bruke resten av morningen på mat, mail, velge antrekk og sminke deg mens frisyren "godgjør" seg.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!