HEIA 80-TALLET: Flere designere har tatt fram 80-tallslooken denne sesongen, som her på catwalken til Moschino. © James Cochrane

Vil du skinne litt ekstra på festen?

Gjør som Dior, og gå for skarpe blåtoner som smeller i dørene.

Blå øyeskygge og naturlige, rosa lepper er ofte forbundet med det glade 80-tallet, og det elsker vi.

Og vet du hva? Det kler de aller fleste hudtoner!

Slik påføres skyggen

1. Sesongens mer sofistikerte variant skal påføres øyelokket i en rektangulær form med skarpe kanter, slik vi så på catwalken hos det franske motehuset Dior i høst.

2. Etter at du har renset og påført huden fuktighet med serum og dagkrem, legger du en lett foundation og concealer i ett for en jevn hudfarge og god beskyttelse (med SPF) som dekker mørke flekker, porer og rynker.

3. Jo mer dekning du ønsker, jo mer foundation påfører du. Ønsker du et lett og naturlig resultat, kan det være nok å påføre et jevnt lag under øynene, på kinnene og rundt nesen.

4. Påfør en delikat rosa rouge på kinnbeina, for friskere kinn. Bruk en kost som ikke er for bred, for da er det lettere å kontrollere påføringen.

5. Før du påfører øyeskyggen kan det være lurt å bruke en øyeskygge-primer, for den får øyeskyggen til å sitte mye bedre og holde hele dagen (eller natten!).

6. Legg øyeskyggen på med en god øyeskyggepensel for bedre presisjon. Start med å legge lett på et strøk hvor du ønsker at fargen skal være, og legg på flere lag etter hvert. Velg blå øyeskygger i matte farger for en kul og eklektisk look.

BLÅ SMINKE: Metallisk flytende øyeskygge (kr 290, YSL), øyenskygge-pensel i luksusklassen (kr 550, Giorgio Armani), holdbar øyeskygge (kr 150, Urban Decay), Eyeliner Skinny Stick (kr 165, Clinique), High Impact Eye Colour (kr 60) og neglelakk i fargen Prussian Wool (kr 50, begge fra H&M Beauty). © Produsentene

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!