STYLIST: Christina Ledang. FOTO: Christian Bakstad

STYLIST: Vibeke Stiansen. FOTO: Gry Traaen

STYLIST: Anette von Osten. FOTO: Janne Rugland

Det er lite som er bedre enn når sminken, håret og favorittkjolen er on point. Men hva med den omdiskuterte strømpebuksen? Skal den brukes i det hele tatt? Og hvilken skal du i så fall gå for?

Vi har fått tre dyktige stylister til å uttale seg om hvilken type strømpebukse som passer best til fest, med utgangspunkt i at du går for den lille sorte (som vi nesten alltid ender opp med!). Ja, en riktig strømpebukse kan faktisk løfte et antrekk ti hakk. Samtidig kan en feil strømpebukse spolere hele looken.

Stylistene VS, CL og AvO strides om hvilken strømpebuksetype som er mest optimal til den lille sorte, men er imidlertid enstemmige i at det spesielt er én type du bør styre unna.

- Jeg elsker strømpebukser, og har hele skuffen full! Til den lille sorte ville jeg ha vært forsiktig med for tynne strømpebukser. Spesielt hvis kjolen er lårkort kan en tynn strømpebukse gi inntrykk av tykkere og misfargede bein, sier Ledang.

Verstingen kommer kanskje ikke så overraskende.

- Ikke gå for hudfargede strømpebukser, under noen omstendigheter. Det blir helt feil å late som at du går med bare bein. Kle deg etter hvilken sesong vi er i, råder Ledang.

Von Osten er enig.

- Hudfarget strømpebukse er ikke fint, og i mine øyne får den enhver kjole til å se umoderne ut. Om du må ha bare bein til kjolen, ville jeg ha brukt en sort strømpebukse på vei til festen, og heller tatt den av når jeg kommer frem, sier hun.

I tillegg til de strømpebuksene vi har forhørt oss om, er stylistene positive til å gå for en variant med mønster.

- En strømpebukse med mønster, glitter eller strass kan løfte opp et antrekk og være et smykke i seg selv. Men husk at du må se an kjolen før du tar helt av, hvis den lille sorte har mange detaljer kan det bli for mye med en avansert strømpebukse, sier Stiansen og legger til:

- En flerfarget strømpebukse kan også være kult, så lenge du klarer å skape harmoni i hele antrekket. Hva med å prøve seg på en strømpebukse med gull, sølv eller en rød? Det kan fungere som et morsomt tilbehør.

Se hva ekspertene har å si om disse seks forskjellige strømpebuksene:

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!