Loppemarked

Slik gjør du loppekupp

Vi dro på bruktjakt med modell Hege Golf (25) som guide – og vi fant, vi fant! Her er tipsene til hvordan du finner designskattene.

Hege Golf leter lenge og vel etter skatter.

Hege Golf leter lenge og vel etter skatter. Foto: Foto: Nina Ruud

Publisert Oppdatert

Her gjør du kuppene

Loppemarked.info: Informasjon om hvor og når det arrangeres loppemarkeder i hele landet, fordelt på fylke.

Norskeinteriorblogger.blogspot.com : Legger ut informasjon en gang i uken om loppemarkeder i Norge.

Fretex : Er fremdeles ganske billig, og på Fretex Unika i Oslo og Trondheim har de plukket ut ekstra fine plagg. De selger også third-hand-produkter.

Finn.no : Her kan du kjøpe alt mellom himmel og jord for en billig penge. Nettstedet har til og med en side for folk som gir bort ting gratis.

Ebay.com : Verdens største markedsplass på nett.

Lokalavisen: Loppemarkeder og garasjesalg annonseres ofte der.

Byttekveld: Arranger byttekveld sammen med flere venninner. Alle tar med seg ting de vil bli kvitt, og vips har alle fornyet seg helt gratis.

Bakgårdssalg: Dersom du har mye du vil bli kvitt selv, hvorfor ikke arrangere bakgårdssalg med noen venninner? Reklamer på Facebook og på Loppemarked.info.

Høst og vår er loppesesong i hele landet, og det er som regel alltid mulig å gjøre gode kjøp. Vi dro på jakt etter brukte skatter med modell Hege Golf (25).

Her får du gode tips og triks for hvordan du skal gjøre de beste loppekjøpene.

Louis Vuitton til 150 kr!

- Æsj, et tannsmykke. Det er vel ikke en ordentlig tann? Oi, her har vi et Louis Vuitton -skjerf til 150 kroner!

Vi er på Vinderen skole vest i Oslo for å lære hvordan vi gjør gode kjøp på loppemarked. Modell og loppisentusiast Hege Golf har akkurat funnet et fargerikt silkeskjerf i det klassiske Louis Vuitton-mønsteret. Hadde hun kjøpt et sånt skjerf nytt, ville det ha kostet rundt 1750 kroner.

- Jeg går på loppis fordi jeg kan få morsomme ting for en billig penge, forklarer Hege.

På Vinderen er det kø utenfor sperringene allerede en halvtime før åpning. Her står jenter som er ute etter å gjøre kupp i klesavdelingen, studenter som skal møblere hybelen, boksamlere og pensjonister som er kommet for å spise billige vafler.

Hege Golf har vært modell i flere år, og jobber nå for klesmerket Acne. Hun er kjent for sin personlige og alternative måte å kombinere antrekk på, og kjøper gjerne brukte klær.

Miljøbevisst

- Loppemarked er en opplevelse. Dessuten er det en fin måte å være litt miljøbevisst på.

Hege mener det er viktig å tenke gjenbruk fremfor å kjøpe alt nytt. Dessuten får hun unike plagg fremfor masseproduserte klær som alle har.

Ull, silke og kashmir

Se etter mohair, kashmir og silke

Hege får raskt overblikk over klasserommet med finere klær og vesker. Her henger kjoler, dressjakker og topper, og det er et eget bord med smykker, hansker og vesker. Hege peker på en stor hårstrikk i fløyel og en rosa sløyfe.

- Jeg er glad i hårpynt, stæsj og dilldall. Med hårpynt kan du være litt crazy, selv om du ikke tør å være det med hele antrekket.

Det er mye folk på Vinderen denne lørdagen. Flere av dem som kommer inn i rommet, er andpustne fordi de har løpt for å kuppe de fineste tingene. Hege oppfordrer til å stille med åpent sinn.

- Ikke tenk at du skal finne noe spesielt, men ta det som en fin dag. Det skal være kos.

Les også: Kate Moss' beste stylingtips

Hege blar seg gjennom skjørt og topper, bukser og kjoler. Hun anbefaler å lete etter kvalitetsstoffer.

- Ull har gått mye opp i pris, så det kan være gode bruktkjøp.For å se hva slags stoff du har med å gjøre, kan du sjekke vaskelappen på innsiden av plagget. Se etter mohair, kashmir og silke, er Heges forslag.

- Denne toppen for eksempel, er 100 prosent silke. Det er kanskje ikke alle som legger merke til det, sier hun og holder opp en marineblå bluse.

Også skinn er noe du bør se etter, ifølge Hege, fordi det ofte er veldig dyrt i butikken. Hun har funnet et brunt, kort skinnskjørt med frynser til 100 kroner.

- En lang skjortebluse og høye sandaler blir fint til.

Les også: Bruker samme kjole i ett helt år

Burberry til 300 kroner

Køen var lang, lenge før loppemarkedet åpnet dørene.

Køen var lang, lenge før loppemarkedet åpnet dørene. Foto: Foto: Nina Ruud

Også for den merkebevisste, er det mulig å gjøre gode kupp på loppemarked. Hege har funnet to Burberry-frakker, og den ene passer henne perfekt. Den er sort og smal med en liten hette, og den har de klassiske Burberry-rutene på jakkeslaget. I butikk ville en lignende frakk ha kostet rundt 6000 kroner.

Se inni veska, ofte er foret mye bedre i ekte vesker.

- De skal ha 300 for den. Det er helt fair. Ofte kan man se på merkelappen bak i plagget om det er ekte eller ikke. Det kan også være lurt å se på foret og sømmene i plagget.

- På vesker ser man som regel om skinnet er ekte. Se inni veska, ofte er foret mye bedre i ekte vesker.

Flere av tingene Hege ser på, har litt glam over seg. Hun finner fram en sort jakke med fjær, en kort paljettopp i sort og sølv og en blå bluse med paljetter på.

- Paljetter er veldig populært nå. Dessuten er dette godt arbeid, sier Hege om paljettblusen.

Hun foreslår at du kikker i motebladene du liker best for å få inspirasjon før du går på loppis, og understreker at det er viktig å ikke kjøpe et helt vintageantrekk. Selv har Hege på seg jeans, grå bluse og genser, kombinert med store, runde solbriller og sebrasko med enorme hæler.

- Skoene er kjøpt på Fretex. Husk at ikke alt må se rart ut. Kjøper du en morsom topp, kan du kombinere den med jeans.

Les også: Høstens kuleste boots

Heller morsom enn sexy

- Oi, så fine gummistøvler! Med hæl, og i min størrelse! Hvor mye skal du ha for dem?

PÅ JAKT: Mira Craig var på loppejakt.

PÅ JAKT: Mira Craig var på loppejakt. Foto: Foto: Nina Ruud

- 50 kroner, sier en dame i refleksvest.

- Kjøp dem av meg da, du skal få dem veldig billig, sier en liten gutt, også han i refleksvest.

Hege ender opp med Burberry-frakken, ei klokke, skjerfet fra Louis Vuitton i tillegg til gummistøvlene med hæl. Hun står i kø bak flere andre ivrige loppeshoppere, og betaler 600 kroner for alt sammen. Korpsmammaen veksler i den obligatoriske rumpetaska.

- I dag kjøpte jeg bare klassiske saker, men jeg pleier egentlig å kjøpe mest rare ting.

Hege er ikke redd for å kle seg annerledes. Hun vil heller kle seg morsomt enn sexy, og kommer med følgende oppfordring:

- Ikke vær redd for at folk skal se rart på deg. Ikke kle deg for alle andre, men for å ha det gøy!

Les også:

Dette bør alle jenter ha i garderoben

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning