Det er ingenting som er så deilig som å ta en spontantur for å koble helt av fra hverdagen.

Og hvorfor ikke være litt spontan og bryte opp den lange våren med noen nye impulser og spennende opplevelser i en europeisk storby? Pakk kofferten og overrask typen med planer om en langhelg.

Fire fine storbyer

Nedenfor har vi plukket ut fire storbyer som har mye forskjellig å by på - alt fra verneverdig, fantastisk arkitektur og overnatting på en seilbåt, til interessante besøk i saltgruver, romantisk parkliv og rusling i nydelige gamle bydeler.

Her finner du de beste tipsene til hva dere bør finne på mens dere er der, hva dere bør tenke på før dere reiser, og ikke minst hva du bør ha med deg i kofferten!

La dere overvelde av romantiske middager og lokale tradisjoner, flamencoshow, deisgnhoteller, utrolige utsiktsposter, urban øyhopping, endeløse shoppingmuligheter og bading i Den blå lagune.

Ikke bare er det inspirerende og avslappende å komme seg litt bort, men kanskje det også kan slå en ekstra gnist i forholdet?

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!