Det Nye: Mote

Lever designdrømmen

Norske Siri Willoch kler opp jenter som Jennifer Aniston og Pia Tjelta.

Siri Willoch i egendesignet kjole kalt "the camelia dress".

Siri Willoch i egendesignet kjole kalt "the camelia dress". Foto: Foto: Gry Traaen

Publisert Oppdatert
Kreativ sone hjemme hos Siri Willoch i Milano.

Kreativ sone hjemme hos Siri Willoch i Milano. Foto: Foto: Gry Traaen

- Det er det samme for meg hvem som kjøper klærne mine, bare de føler seg som en million dollar, ler Siri Willoch (37). Oslojenta er en av få norske designere som kan leve av lidenskapen sin. Klærne hennes, Cherry Blossom Scandinavia, selges i over 30 butikker verden over.

- Det er veldig gøy å tenke på at klærne mine finnes i både Japan, USA og Frankrike. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle holde på med det jeg gjør, men nå kan jeg ikke tenke meg noe annet, sier hun.

Samme som Givenchy

Veien til suksess har vært preget av mye hardt arbeid, litt flaks, og altfor lite fest og champagne. Kontakter i motebransjen har vært gull verdt, og gjort det litt mindre problematisk å slå gjennom. For det er langt fra Westerdals reklameskole i Oslo, via reklamebransjen i New York og til et liv som suksessdesigner i motemekkaet Milano.

Det var kjærligheten som førte nordmannen fra New York til Milano. Der studerte hun ved anerkjente Istituto Marangoni og fikk arbeidserfaring hos verdensberømte designerhus som Bottega Veneta, Rick Owens og Emporio Armani. I 2006 lanserte hun Cherry Blossom Scandinavia, inspirert av den japanske kirsebærblomsten.

- Nå sitter jeg her med min fjerde kolleksjon, og det føles helt fantastisk, stråler hun.

- Alt jeg designer blir produsert her i Milano. Jeg bruker for eksempel samme mønsterprodusent som Givenchy, og jeg kjøper stoffer fra italienske spesialister som samarbeider med Louis Vuitton og Chanel.

Siris klær er en blanding av vakre, feminine kjoler og funksjonelle plagg som kåper, bukser og topper. Hun mener designet appellerer til samme type kvinne verden over: En som har sans for det vakre, men samtidig praktiske. Kjolene hennes har prydet internasjonale magasiner som Vogue, Harpers Bazaar og Elle, og store stjerner som Katie Holmes og vår egen kronprinsesse bruker klærne hennes.

Siris kontor er der hun til enhver tid befinner seg, om det er kollektivet i Via Castel Morrone i Milano eller på en av hennes mange reiser. Mac-en er alltid med.

- Siden jeg er så mye på farten står det ofte en halvpakket koffert på rommet mitt. Jeg er veldig glad i å reise, og syns det er spennende å kunne se så mye av verden gjennom jobben min.

Inspirasjonen til høst- og vinterkolleksjonen World-Citizen 08/09 kom fra all reisingen. Hele kolleksjonen bærer navnet til en by Siri assosierer med akkurat det plagget.

- Seregno, for eksempel, er et bitte lite sted som de fleste ikke har hørt om. Det er der mønsterkonstruktørene mine holder til, og det var til ære for dem at jeg oppkalte det dobbeltsidige beltet etter byen nord for Milano.

Les også: Designdrøm - Det Nyes skjønnhetsansvarlige, Julie Botnen, blogger om sitt møte med Siri Willoch.

Siri Willoch gjør stor suksess som designer i Milano.

Siri Willoch gjør stor suksess som designer i Milano. Foto: Foto: Gry Traaen

Hekta på Japan

Navnet Cherry Blossom er heller ikke tilfeldig valgt. Navnet kommer fra japanske sakura.

- Jeg elsker alt som har med Japan å gjøre, spesielt den delikate, sensuelle og estetiske sansen de har. Og japanerne er så fascinert av kirsebærblomster. Den mest berømte festivalen deres er til og med dedikert til den. Kirsebærblomsten lever et kort og lidenskapelig liv. På bare noen få uker springer blomsten ut fra bar grein til den daler til bakken av et lett vindpust. Den sprer seg utover markene og elvene som et hvitrosa chiffonslør. Cherry Blossom Scandinavia har mange av de samme delikate og lidenskapelige trekkene. En kvinne som kler seg i mine antrekk liker å bli beundret for sin nedtonede, delikate skjønnhet og eleganse, forklarer Siri.

Siri opplever stor suksess i både innland og utland.

- Allerede etter noen uker i butikkene er mye utsolgt, og jeg får hele tiden tilbakemeldinger fra kunder som vil kjøpe mer. Det er jo til syvende og sist det som teller - at kundene liker det jeg lager, og at de kommer tilbake neste sesong for mer.

Se Siris kjoler på Cherryblossomscandinavia.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning