Det Nye: Mote

Kupp på salg

Usikker på hva som lønner seg å shoppe på salg? Fortvil ikke, vi gir deg de beste rådene.

DE BESTE SHOPPETIPSENE: Fra venstre: Ridestøvler fra Din sko, kr 799. Skjørt fra Mango, kr 449. Dressjakke fra Gina Tricot, kr 499. Solbriller fra Mango, kr 135. Skinnhansker fra Oasis, kr 299. Pumps med grov hæl fra Bianco, kr 349. Skinnveske fra Kipling, kr 2159. Jeans fra Lene V, kr 799.

DE BESTE SHOPPETIPSENE: Fra venstre: Ridestøvler fra Din sko, kr 799. Skjørt fra Mango, kr 449. Dressjakke fra Gina Tricot, kr 499. Solbriller fra Mango, kr 135. Skinnhansker fra Oasis, kr 299. Pumps med grov hæl fra Bianco, kr 349. Skinnveske fra Kipling, kr 2159. Jeans fra Lene V, kr 799. Foto: Foto: Gry Traaen og produsentene

Publisert Oppdatert
KULE JEANS: Posejeans fra Cubus, kr 399.

KULE JEANS: Posejeans fra Cubus, kr 399. Foto: Foto: Cubus

Let etter dette på salg:

Trenchcoat. Går aldri av moten og funker like fint vår og høst.

Skinnjakke. Kjendisfavoritt, like fin til hverdags som på fest.

Blazer. Kan brukes til alt - hele året - utenpå kjoler eller til jeans og singlet.

Jeans. De dyre drømmejeansene er på salg når modellen går ut, men hva gjør vel det så lenge de sitter perfekt over rumpa?

Les også: Den store bukseguiden

Skjerf. Holder deg varm og pynter opp et helt antrekk.

Smykker. Sats på tidløse varianter i gull og med edelsteiner, her kan du gjøre et virkelig kupp.

Vesker. Er veska ny, legger ingen merke til at kjolen er gammel og velbrukt. Er du riktig heldig, kan drømmen om en designerveske gå i oppfyllelse på salg.

Vest. Unisextrenden fortsetter. Super utenpå en hvit skjorte eller T-skjorte.

Sko. Er du riktig heldig får du minst to par til prisen av ett. Ballerinasko og pumps kan trygt tas fram sesong etter sesong.

Støvletter og ankelboots. Kjøpte du ikke ankelbots i høst? Trenden fortsetter. Ridestøvler i svart eller brunt er en mer tidløs investering.

Klokker. En super erstatning for armbånd, og mer funksjonelt. Vanligvis dyyyyrt, her er det mye å spare på salg.

Hvit skjorte. Kjedelig, sier du? Kjøper du en, har du alltid noe å ha på deg.

KLASSISKE BLUSER: Fra venstre: Silkebluse fra Lene V, kr 399. Bluse med sløyfe fra Ellos, kr 299.

KLASSISKE BLUSER: Fra venstre: Silkebluse fra Lene V, kr 399. Bluse med sløyfe fra Ellos, kr 299. Foto: Foto: Gry Traaen

Skinnhansker. Elegant og praktisk, og kan tas fram år etter år.

TRENDY VEST: Vest fra Lindex, kr 249.

TRENDY VEST: Vest fra Lindex, kr 249. Foto: Foto: Gry Traaen

EVIG AKTUELL:Brune støvletter med rutemønster fra Maanii, kr 1299.

EVIG AKTUELL:Brune støvletter med rutemønster fra Maanii, kr 1299. Foto: Foto: Maanii

Solbriller. Supert å kjøpe på salg, da de ofte er dyre.

I Det Nye nr 1 får du to andre gode tips til hvordan du kan freshe opp garderoben - uten at det koster deg allverdens. Lær hemmelighetene bak secondhand-shopping, og forny gamle plagg med enkle grep!

Les også: Sy en designkjole

Do's

Følg med i avisen eller spør betjeningen når salget starter i favorittbutikken din. De beste godbitene blir som regel borte først, så det gjelder å være tidlig ute.

Sett av god tid. Av naturlige årsaker får ikke salget den beste prioriteringen i butikken. Det gjør derimot nyhetene, som brått vil virke mye mer fristende. Derfor lønner det seg å pløye gjennom stativene nøye, dersom du er ute etter de virkelig store kuppene.

Ta deg tid til å prøve. En ting er å finne godbitene, men ta en sving innom prøverommet også. Bomkjøp som blir hengende innerst i skapet har du ikke bruk for.

Sjekk vaskelappen. Viser det seg at den lekre kjolen må renses, er ikke avslaget like mye verdt lenger.

Kjøp kun plagg som matcher til minst tre andre du har hjemme. Gjør de ikke det, kommer du sannsynligvis ikke til å bruke dem likevel.

Don'ts

Ikke plukk tilfeldige plagg i forbifarten fordi det står salg med store bokstaver over stativet. Enkelte butikker bytter ikke salgsvarer, og bomkjøp er bortkastede penger.

Ikke legg shoppingrunden til lørdager etter klokken tolv. Mange kunder på en gang gjør butikkene rotete og uoversiktlige, og de beste plaggene forsvinner foran nesa di.

Ikke kjøp klær som vil passe når du har gått ned noen kilo. Sjansen er stor for at du aldri gjør det. Uansett er det bedre å bruke pengene på noe som passer med en gang, slik at du får glede av de nye klærne.

Ikke kjøp klær du aldri hadde kjøpt hvis de ikke var på salg. Selv om prisen er redusert, er det ikke dermed sagt at du gjør et godt kjøp.

Kjøp aldri et plagg du ikke har noe annet som passer til. Hvis du må kjøpe et nytt skjørt til blusen på salg, er ikke blusen så billig likevel.

Ikke se deg blind på store prisavslag. Tenk alltid nøye gjennom om du virkelig har bruk for plagget. Blir det aldri brukt, er ikke prosentene du sparer mye verdt.

Les også: Trender med Vibeke - Kronerulling

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning