Bloggernes aller beste tips

Kledd for ferie

Storby, strand og festival. Dette pakker Ulrikke, Annette og Marianne med seg på ferie.

REISEVANTE: Annette Haga, Ulrikke Lund og Marianne Theodorsen deler sine beste pakketips.

REISEVANTE: Annette Haga, Ulrikke Lund og Marianne Theodorsen deler sine beste pakketips. Foto: Privat.

Publisert Oppdatert

Selv om været iblant kan lure oss til å tro noe annet: sommeren er her!

Når kroppen er strandklar og sommergarderoben er funnet frem, gjenstår det bare å pakke kofferten. Men det er da det gjerne kan dukke opp små, nye verdensproblemer.

For det er ikke alltid helt enkelt, det med pakking. Hva er det viktigste å huske å ta med seg på festival, for eksempel? Skal man gå for høye hæler eller gummistøvler? Og kommer jeg til å få bruk for finkjolen på strandferie? Hva er lurt å ha med seg i håndbagasjen?

Ulrikke Lund går for en ekstrem versjon av hverdagsstilen sin når hun er på ferie. Annette Haga har alltid med seg C-vitaminspray på flyet. Marianne Theodorsen mener høye hæler på festival er helt krise.

Her får du de tre reisevante og stilsikre jentenes beste pakketips.

SHOPPING I STORBYEN: Ulrikke Lund elsker byferier, og sørger alltid for å pakke med seg lite, slik at hun har god plass til nye funn.

SHOPPING I STORBYEN: Ulrikke Lund elsker byferier, og sørger alltid for å pakke med seg lite, slik at hun har god plass til nye funn. Foto: Privat.

TAR DEN HELT UT

Superbloggeren Ulrikke Lund liker å se litt gal ut når hun er i New York.

Hva pakker du når du skal på storbytur?

Jeg prøver ikke å pakke så mye, for jeg trenger masse plass i kofferten på vei hjem. En gang måtte jeg sende hjem en eske med klær, og bare frakten kostet meg en halv månedslønn! Men et must er sneakers, så jeg kan vandre byen rundt på dagen, og beina likevel er klare for fest og høye hæler på kvelden.

Skiller feriestilen din seg fra hverdagsstilen?

Siden ingen kjenner meg i utlandet, blir feriestilen min automatisk en ekstrem versjon av min hverdagsstil. Det er som om en knapp trykkes på når jeg pakker, jeg tar med alt jeg ikke tør gå med hjemme! Det er frihet å kunne se litt gal ut.

Er kofferten tyngre på vei hjem?

Alltid. Å shoppe i New York er noe av det beste jeg vet. Her er det ikke bare utveksling av penger og klær; her er det utveksling av kunnskap og livsstiler, og de butikkansatte er ofte utrolig inspirerende å snakke med! Butikkene er også perfekt utformet. En shoppedag i New York er som å leve i en film!

Hva pakker du i, sekk, bag eller koffert?

Koffert-er!

Tenker du mer eller mindre på hva du har på deg når du er på ferie?

Det kommer an på hvor jeg skal og med hvem, men på storbytur legger jeg definitivt mer i det.

Hva får ikke være med i kofferten?

Kristian Aadnevik-kjolen min.

Hva har du i håndbagasjen?

En engasjerende bok og macen min.

Hvilke skjønnhetsprodukter må med?

Kan man ta med alle? Pluss de man kjøper på taxfree og Sephora, selvsagt! Jeg må i alle fall ha med Dermalogicas hudkrem Brighten up, som gir glød, Tromborg mineralpudder og Make Up For Evers contour-pudder. De er mine tre must haves for en naturlig og enkel look.

Hvordan holder du stilen og tar vare på huden på flyet?

På flyet går jeg helst i pysj, caps og sunnies, jeg kan ikke bry meg mindre! Jeg hater nemlig å fly, så jeg er mer fokusert på det. Men jeg blir alltid imponert over jenter som kler seg fint på tur, som Reese Witherspoon. Hun er alltid så flink.

Hva er ditt mest typiske ferieantrekk?

Høye hæler og blondekjoler, som jeg ikke alltid føler meg like vel i hjemme i Bergen. Og selvfølgelig: jeans og converse.

FINEST PÅ FERIE

FIN PÅ STRANDA: Annette Haga reiser helst dit sola er. Og det er langt fra tilfeldig hva hun kler seg i.

FIN PÅ STRANDA: Annette Haga reiser helst dit sola er. Og det er langt fra tilfeldig hva hun kler seg i. Foto: Privat.

Annette Haga reiser helst på strandferie. For å slippe å bruke tid foran speilet når hun er på ferie, pakker hun i hele antrekk.

Hva pakker du når du skal på strandferie?

Først og fremst solbriller og hatt! Og de fineste sommerplaggene jeg har. Paljettkjoler med åpen rygg, nette sandaler, chunky heels, olashortser med nagler og frynsevesker.

Skiller feriestilen din seg fra hverdagsstilen?

Som regel rømmer jeg Norge til fordel for et varmere sted, så det innebærer naturlig nok lettere antrekk. Jeg kler meg ofte etter humøret, så de helsvarte antrekkene lar jeg bli igjen hjemme. På ferie har jeg som oftest bedre tid til å ta fine stilbilder til bloggen min, og da vil jeg selvsagt ha på meg noe fint og gjennomført. Ferieantrekkene mine er ofte finere enn de jeg går med hjemme.

Hva pakker du i, sekk, bag eller koffert?

Jeg reiser alltid med to kofferter, derav en håndbagasje. Jeg pakker alltid opptil, eller gjerne litt over, maksgrensen.

Tenker du mer eller mindre på hva du har på deg når du er på ferie?

Jeg planlegger antrekkene før jeg drar, så jeg slipper å tenke over dette i ferien. Det er veldig deilig! Men det skal sies at jeg bruker noen timer på planleggingen.

Hva får ikke være med i kofferten?

Joggeskoene blir igjen hjemme. Aldri i verden om jeg trener på ferie!

Hva skal du kjøpe inn før sommerens ferie?

Jeg har allerede shoppet litt vel mye denne våren, men jeg tenker nok at det blir noen flere aztecmønstrede plagg, og kanskje noen sommerkjoler og bikinier.

Hva har du i håndbagasjen?

En bok, et kamera, Mac, magasiner, fuktighetsspray og håndkrem. Og selvfølgelig det viktigste: pass, penger og reisedokumenter, som jeg dessverre ikke alltid er like flink til å huske.

Hvilke skjønnhetsprodukter må med?

Fuktighetsspray med C-vitamin! Den ble en livredder da kjæresten og jeg havnet ved siden av en mann som stinket noe helt vanvittig! I tillegg har huden godt av ekstra fuktighet på flyet. Ellers har jeg alltid med en god hårkur, skrubb og Aloe vera.

Hvordan er stilen din på flyet?

Temperaturen på fly er helt håpløs, det er enten for kaldt eller for varmt. Så jeg pakker alltid et skjerf i tilfelle jeg skulle fryse, samt gode sokker.

Hva er ditt mest typiske ferieantrekk?

En blomstrete kjole, nudefargede sandaler, en clutch og tilbehør i sølv eller gull. Jeg elsker å pynte meg når jeg er på ferie!

DROPPER JÅLESAKENE

Marianne Theodorsen er mer avslappet i stilen på festival enn til vanlig. Høye hæler er helt uaktuelt.

FAN AV FESTIVAL: Varm genser, gode sko og godt humør, det er det viktigste å ha med seg på festival, ifølge Marianne Theodorsen.

FAN AV FESTIVAL: Varm genser, gode sko og godt humør, det er det viktigste å ha med seg på festival, ifølge Marianne Theodorsen. Foto: Privat

Hva pakker du når du skal på festival?

Praktisk! Gode sko, gjerne Dr. Martens. De funker i all slags vær. Av klær pakker jeg lag på lag, som lett kan tas av og på. En praktisk veske. Og solbriller, selvfølgelig.

Hva er det absolutt viktigste å ha med?

En varm genser, gode sko og godt humør. Sure folk som ikke tar hensyn til andre rundt seg, er helt krise ... Særlig på festival!

Skiller feriestilen din seg fra hverdagsstilen?

Den er nok mer avslappet og langt mer praktisk. Jeg drar på festival for å kose meg og høre på god musikk.

Hva pakker du i, sekk, bag eller koffert?

Det kommer helt an på sovefasilitetene der jeg skal, men som regel blir det sekk eller bag. Det nytter virkelig ikke med trillehjulskoffert i camping-området, altså.

Tenker du mer eller mindre på hva du har på deg når du er på ferie?

Som regel tenker jeg nok mindre på det. Men av og til like mye som til vanlig. Det kommer an på hva slags festival jeg er på. Det er jo selvfølgelig litt lettere å dresse seg opp på Øyafestivalen, ettersom jeg da bor hjemme og ikke i telt.

Hva er bannlyst på festival?

Høye hæler. Glem det! Jeg har sett jenter tråkke seg gjennom skog, kratt og gjørme i penskoene sine. Det er grenseløst upraktisk! Og så synes jeg generelt at «dillete» skjønnhetsprodukter bør få bli igjen hjemme. Men jeg synes absolutt det må være lov å pynte seg på festival, og med mineralpudder, rouge og maskara er jeg good to go! Og én ting til, dropp ølcapsen, ha-ha ...

Shopper du nye antrekk før du drar på ferie?

Nei, aldri. Jeg går gjerne i klær som tåler å bli skitne og ødelagte. Da kan man ha mer moro!

Er det noe du skal kjøpe inn før sommerens festivaler?

Et par nye Dr. Martens og en fin ryggsekk.

Hvilke skjønnhetsprodukter må med?

Solkrem, Antibac og leppepomade.

Hva er ditt mest typiske ferieantrekk?

Boots, denimshorts, strikkegenser og skinnjakke. Bam, ferdig!

Hvilke festivaler skal du på i år?

I år blir det både Øya- og Hovefestivalen her i Norge, også skal jeg en tur på gatefestivalen Distortion i København.

Les også:

Sommerens fineste boots

Fem steg til bikiniklar kropp

11 perfekte sommerprodukter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning