Ikke over for Alexander McQueen

Gucci Group annonserte på torsdag at de vil fortsette å produsere flere kolleksjoner fra merket Alexander McQueen.

Publisert Oppdatert
Superdesigner Alexander McQueen er død

Superdesigner Alexander McQueen er død Foto: Stella

Alexander McQueen etterlot seg en hel moteverden i sorg da han tok sitt liv 11. februar i år. Den hyllede designeren ble funnet død i sitt hjem i London, etter en tid hvor han skal ha slitt med dype depresjoner. Alexander, eller Lee som han het, hadde nylig mistet sin mor og tok tapet svært tungt, noe han også uttrykte på Twitter.

"Jeg lar dere som følger meg på Twitter få vite at min mor gikk bort i går. Om hun ikke hadde fått meg hadde ikke dere det heller. Hvil i fred, mamma."

Share

Videre drift

Mange har lurt på hva som skjer med merket Alexander McQueen etter designerens bortgang, og nå har Gucci Group, det franske firmaet som eier merket, annonsert at de kommer til å satse videre på merket og produsere flere nye plagg og tilbehør. De kunne også fortelle at den nyeste kolleksjonen fra Alexander McQueen vil bli vist under moteuka i Paris i mars.

Det er ikke kjent hva slags strategi Gucci Group har lagt for merket i fremtiden, men de har hatt møter med McQueens ansatte for å legge en plan for videre arbeid. Det sies at Lee også skal ha ferdigstilt deler av høstkolleksjonen for 2010 før han døde, men den vil foreløpig kun bli vist til spesielt utvalgte.

Tror på merket

Designeren som er kjent for sine spektakulære kreasjoner har hatt enorm suksess og ble kåret til British Designer Of The Year hele fire ganger. Kritikere stiller seg nå skeptiske til om Alexander McQueens ansatte skal klare å levere nye kreasjoner uten designeren selv tilstede.

"Jeg tror sterkt på merket Alexander McQueen og dets fremtid. Lee Alexander vil etterlate seg en viktig arv som Gucci Group vil fortsette å ta vare på, utvikle og feire. Det enesteående teamet hos Alexander McQueen har enormt talent, energi og lidenskap som Lee var veldig stolt av, og det er jeg og." beroliger Robert Polet, president og direktør hos Gucci Group.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning