Shopping

Fire jenter avslører

Endelig lønningsdag! Vi har snakket med fire jenter som avslører hva det første de unner seg er.

FERIE, PUMPS, SMINKE OG DESIGNERVESKER: Vi har snakket med fire jenter som avslører hva det første de unner seg på lønningsdagen er.

FERIE, PUMPS, SMINKE OG DESIGNERVESKER: Vi har snakket med fire jenter som avslører hva det første de unner seg på lønningsdagen er. Foto: FOTO: Rasmus Kongsøre

Publisert Oppdatert

Cecilie Louise Sæland Aasland

Alder: 24 år

Bosted: Oslo

Yrke/studie: Butikkmedarbeider på BikBok

Med sminke kan man være kreativ og leke seg med farger, samtidig som det kan utgjøre stor forskjell på selvfølelsen.

Hva er det første du unner deg når pengene tikker inn på kontoen hver måned?

Lekker sminke

Når Cecilie skal skeie ut, går pengene til nye sminkefavoritter.

Hva er det første du tenker når du får lønn?

- Jeg har som regel planlagt og bestemt meg for hva jeg skal kjøpe før lønningen kommer, så jeg blir egentlig bare veldig glad!

Hvor mye penger bruker du på sminke hver måned?

- Det varierer veldig. Er jeg ute og reiser kan det fort gå noen tusen, men hjemme i Norge får jeg ofte rabatter og kan holde meg til noen hundrelapper.

Hvorfor interesser du deg for sminke?

- Sminke er jo så gøy! Med sminke kan man være kreativ og leke seg med farger, samtidig som det kan utgjøre stor forskjell på selvfølelsen.

Hvor kjøper du helst sminke?

- I utlandet når jeg er på reise. Der er det ofte billigere, og man finner merker man ikke får kjøpt i Norge. Jeg lager ofte en liste på forhånd over ting jeg skal kjøpe, så det blir mye shopping. Ellers handler jeg mye på nett, Mac, Kicks og Cubus. Jeg liker også Visage i Oslo, de selger litt sjeldnere merker.

Hva er drømmekjøpet?

- Clé de Peau har en concealer jeg har drømt om lenge, takket være Kim Kardashian. Og den fantastiske highlighteren Pure Color Illuminating Powder Gelee fra Estée Lauder (som er umulig å få tak i) eller blushen Frankly Scarley fra Mac.

Hva blir det neste sminkekjøpet?

- Ben Nye Banana Powder, enda en av Kim Kardashians anbefalinger. Pudderet hun bruker under øynene, for å få det lyse området hun er så kjent for.

Hvilken sminkelook liker du?

- En naturlig look med litt øyenskygge i globallinjen, lys skygge i øyekroken, litt solpudder, blush og highlighter, men mye vipper! Jeg elsker lange vipper.

Kan du gå uten sminke?

- Jeg fortrekker helst å ha litt concealer under øynene og på eventuelle urenheter. Men om sommeren derimot, så fort jeg har fått litt farge, føles det helt greit å gå uten. Nå i sommer gikk jeg et par uker uten maskara, og én uke uten noe som helst sminke.

CECILIE LIKER LEKKER SMINKE: Når Cecilie skal skeie ut, går pengene til nye sminkefavoritter.

CECILIE LIKER LEKKER SMINKE: Når Cecilie skal skeie ut, går pengene til nye sminkefavoritter. Foto: FOTO: Rasmus Kongsøre

Eksotisk ferie

Elise Bahía Gabrielsen

Alder: 24 år

Bosted: Bergen

Yrke/studie: Blogger på livingdoll.no

Bloggeren Elise booker seg en ny, spennende reise hver eneste måned.

Hva er det første du tenker når du får lønn?

- Jeg har jo budsjett, så jeg venter ikke på lønning hver måned. Men halvparten settes alltid inn på reisekontoen.

Hvor mye penger bruker du på reiser hver måned?

- Jeg får som regel sponset hotell, men bruker vel ca. 5000-7000 kroner på fly i måneden.

Hvorfor interesserer du deg for reise?

- Å reise er det fineste jeg vet om. Man lærer så utrolig mye; om verden, nye kulturer, nye mennesker og ikke minst seg selv. Å oppleve nye sider ved verden gjør meg glad, og jeg føler jeg bruker tiden min på noe nyttig.

Hva er viktig for deg å gjøre på en reise?

- Aller viktigst er det å snakke og bli kjent med noen lokale. De viser deg landet på en helt egen måte, og man får oppleve det som er ekte ved stedet. Ellers synes jeg det er viktig å få med seg kulturen, som dans, klær, musikk og kunst, og se kjente bygninger og landemerker.

Foretrekker du storbyer eller eksotiske steder?

- Uten tvil eksotiske steder, selv om Tokyo er helt fantastisk. På eksotiske steder kommer du nærmere kulturen i landet. Jeg liker aller best å reise til steder som er veldig «seg selv». Jamaica er et sånt sted. Der hører man reggae overalt, smilende jamaicanere stopper for å snakke og landskapet er utrolig fargerikt.

Topp 3 steder du har vært?

- Jamaica, Sør-Afrika og Zanzibar, tre unike og ufattelig vakre steder. Jamaicas hav, Sør-Afrikas dyr og natur og Zanzibars kultur er helt uslåelige i mine øyne.

Hvilke turer har gjort mest inntrykk på deg?

- Det er turene til Zimbabwe og Sør-Afrika. Å komme helt nær små løveunger, bo sammen med og gå på tur med løver, er helt fantastisk. Løver er helt spesielle dyr, man blir så ufattelig glad i dem! Jeg elsker Afrika mer enn noe annet sted i verden. Det er så nydelig.

Hva er drømmereisen?

- Det er så utrolig mange steder jeg vil dra! Jeg har ennå ikke vært i Sør-Amerika, så det ligger høyt på listen. Galápagosøyene, Ecuador, Peru og Chile har jeg utrolig lyst til å oppleve. Aller først skal jeg og en venninne til California på road trip, og vi skal innom både San Francisco, Los Angeles og Las Vegas.

Nye pumps

ELISE DRAR HELST PÅ EKSOTISK FERIE: Bloggeren Elise booker seg en ny, spennende reise hver eneste måned.

ELISE DRAR HELST PÅ EKSOTISK FERIE: Bloggeren Elise booker seg en ny, spennende reise hver eneste måned. Foto: FOTO: Rasmus Kongsøre

100 par hæler i samlingen! Det er ingen tvil om hva Julie helst bruker penger på.

Julie Westby

Alder: 21 år

Bosted: Oslo

Yrke/studie: Bachelor i PR & Kommunikasjonsledelse på BI. Blogger på fashiiondiaries.com.

Hva er det første du tenker når du får lønn?

- Jeg tror det er ganske likt som alle andre. Jeg tenker over hva jeg må spare, og hva jeg kan bruke til morsomme ting.

Hvor mye penger bruker du på sko hver måned?

- Det kommer helt an på hva jeg har planer om å kjøpe, men som regel blir det ett par i måneden. Om jeg har bestemt meg for å kjøpe et dyrere par kan jeg spare en måned før jeg kjøper. Så ja, alt fra 0 til 4000 kroner.

Hvorfor interesser du deg for sko?

- Moren min er helt skogal, og jeg ble dratt med på shopping i tide og utide da jeg var liten. I tillegg synes jeg det er så utrolig flott med et par ordentlige sko. De kan jo være et lite kunstverk i seg selv, og gjøre utrolig mye med et antrekk.

Hvor kjøper du helst sko?

- Hos amerikanske nettbutikker som Solestruck, Nastygal og Dolls Kill. Der har jeg gjort mange kupp fra merker som Jeffrey Campbell, UNIF og United Nude. Skal jeg kjøpe dyre sko gjør jeg det helst i utlandet, der utvalget er større og prisene rimeligere.

Det aller første skoparet du ønsket deg?

- Et par hvite og blå platåsko fra Buffalo - de var det kuleste jeg eide. Jeg var seks år gammel, og mamma hadde kjøpt de med seg fra USA. Det var de samme som Spice Girls hadde, noe som var veldig stas.

Ditt beste skokjøp?

- Jeg har gjort mange gode skokjøp de siste årene! De to beste må være et par nydelige vintage Chloé-sandaler jeg fant på en vintagebutikk i Notting Hill, og Freja-bootsene fra Alexander Wang, som jeg fant på en outlet i Los Angeles.

Hva er drømmekjøpet?

- Drømmekjøpet var lenge et par YSL Tribtoo, som jeg var så heldig å få til jul i fjor. Akkurat nå er det et par nydelige buckle-sandaler fra Céline SS13, som jeg håper å finne når jeg skal til Cannes om ikke så lenge.

Hva sier vennene dine om skogalskapen?

- De synes nok jeg er litt crazy, og at jeg pynter meg litt vel mye når vi skal ut. Men det er jo den jeg er, og det respekterer de så klart.

Hvilken type sko kunne du aldri i verden gått med?

- Kitten heels! Herregud, det er det verste jeg vet. Da synes jeg man like godt kan gå med flate sko.

Hvilken type er favoritten?

- Det må være hæler med plattform foran og litt tykkere hæl. Selv om de er høye, er de både enkle og behagelige å gå med.

Hvor mange sko har du totalt?

- Vanskelig å si helt nøyaktig, men jeg tror det er rundt 100 par.

Designervesker

Selv om samlingen er stor, er Selma overbevist om at hun trenger flere vesker.

JULIE HAR 100 PAR HÆLER I SAMLINGEN: Det er ingen tvil om hva Julie helst bruker penger på.

JULIE HAR 100 PAR HÆLER I SAMLINGEN: Det er ingen tvil om hva Julie helst bruker penger på. Foto: FOTO: Rasmus Kongsøre

Hva er det første du tenker når du får lønn?

Selma Kleivane

Navn: 22

Bosted: Oslo

Yrke/studier: Studerer Business and Administration ved BI.

- Jeg er glad i å reise, så jeg tenker mye på hvor neste tur går. Jeg vet at på den kommende turen blir det garantert vesketitting - og at hvis jeg føler jeg har fortjent det og har råd, vil veskefamilien uten tvil få et nytt medlem.

Hvor mye penger bruker du på vesker hver måned?

- Jeg kjøper meg ikke ny veske hver måned, men det blir 30 000-50 000 kroner i året.

Hvorfor interesserer du deg for vesker?

- Vesker kan fortelle mye om en person og humøret man er i. Du kan kle deg i den enkleste kjole, pynte den opp med en kul veske og noen fine sko, så er du klar for det meste.

Hva er viktig for deg når du skal kjøpe en ny veske?

- Jeg velger kvalitet fremfor kvantitet. Når du har en fin veske tar du dessuten mye bedre vare på den. Når jeg investerer i vesker vet jeg at jeg kommer til å ha dem lenge.

Når startet interessen din for vesker?

- Den startet nok for fullt på min første jentetur til London for noen år siden. Da kjøpte jeg Mulberry Bayswater i svart og en vintage Louis Vuitton-veske. Jeg elsker shopping, og de beste kjøpene jeg gjør er alltid vesker.

Ditt beste kjøp?

- Det må bli den klassiske svarte Chanel-vesken min. Den sto høyt på ønskelisten i mange år før jeg endelig kjøpte den i fjor.

Hva er ditt siste veskekjøp?

- Det er Chandra S, en liten Jimmy Choo-clutch i beige og gull. Jeg kjøpte den i London nå i sommer, og jeg elsker den!

Hva er drømmevesken?

- En Birkin fra Hermés. I hvilken farge vet jeg ikke ennå, men jeg har mange år på å bestemme meg. Jeg har for tiden veldig dilla på beige, så jeg tror den neste vesken jeg kjøper blir en klassisk liten beige Chanel med sølvlenke.

Hvor kjøper du helst vesker?

- Helst i utlandet, både i vanlige butikker og vintage-butikker. Oslo har ikke det største utvalget av designerbutikker, derfor foretrekker jeg storbyer i utlandet hvor utvalget er mye større og bedre.

Hva skal til for at du faller for en veske?

- Ikke mye, jeg elsker vesker! Det er lett å overbevise meg selv om at enda en veske er nødvendig, men jeg faller som regel for de ganske klassiske.

Les også:

- Solgte 40 luer på en halvtime

Her er høstens største skotrend

SELMA ELSKER DESIGNERVESKER: Selv om samlingen er stor, er Selma overbevist om at hun trenger flere vesker.

SELMA ELSKER DESIGNERVESKER: Selv om samlingen er stor, er Selma overbevist om at hun trenger flere vesker. Foto: FOTO: Rasmus Kongsøre

Gutta har talt - slik skal du kle deg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning