Den rosa kåpen

Derfor vil du ha denne kåpen

Vi avslører hvorfor en rosa kåpe er noe av det mest trendy du kan gå med akkurat nå.

ROSA JAKKE: Den ene jakken koster 29 ganger så mye som den andre. Ser du hvilken? Her er svaret: Kåpen til venstre er fra Valentino, laget av silke og ull, og har en prislapp på 22 000 kroner. Kåpen til høyre er fra Topshop, og koster kr 750.

ROSA JAKKE: Den ene jakken koster 29 ganger så mye som den andre. Ser du hvilken? Her er svaret: Kåpen til venstre er fra Valentino, laget av silke og ull, og har en prislapp på 22 000 kroner. Kåpen til høyre er fra Topshop, og koster kr 750. Foto: FOTO: Produsentene

Publisert Oppdatert

Den rosa kåpen er langt ifra ny i motebildet.

I fjor vår spradet modellene kledd i plagget ned catwalken til både Celiné, Carven og Simone Rocha, men fortsatt er den noe av det hotteste du kan gå med.

Alle vil ha

Motefiffen kastet seg selvsagt på trenden i fjor, og varianter av den rosa kåpen har siden florert på utallige gatemotebilder, Instagram, blogger, Pinterest og moteblader.

Kjendiser som Kim Kardashian og January Jones har for lengst oppdaget den, og nå oss vanlige dødelige. Det kan Mariella Fanøy Mathisen, daglig leder hos Ganni i Hegdehaugsveien, bekrefte.

- Vi fikk inn den rosa kåpen vår i ullmiks i slutten av januar, og den ble utsolgt fra butikk i løpet av en to ukers periode. De som har kjøpt den har vært alt i mellom 18 og 55 år gamle, og de fleste spør etter den "rosa kåpen", som de enten har sett på Instagram eller i moteblader, sier hun.

Under har vi samlet ni fantastiske kåper i den hotte rosafargen - som fortsatt finnes i butikk. Men skal du sikre deg en variant, bør du nok slå til allerede nå.

UTSOLGT: Disse kåpene i rosa er helt utsolgt. Fra venstre: Zara, kr 1159. Ganni, kr 2200. Kåpen Bugsy fra Malene Birger (fra forrige sesong) ble også et skikkelig it-plagg som alle ville ikle seg, kr 4799.

UTSOLGT: Disse kåpene i rosa er helt utsolgt. Fra venstre: Zara, kr 1159. Ganni, kr 2200. Kåpen Bugsy fra Malene Birger (fra forrige sesong) ble også et skikkelig it-plagg som alle ville ikle seg, kr 4799. Foto: FOTO: Produsentene

Takket være media

Butikker som Topshop, Zara og Vivikes har i likhet med Ganni kommet med sin variant av kåpen.

Hos pressebyrået This is PR, som blant annet har Vivikes på kundelisten sin, har kåpen vært et svært populært plagg den siste måneden - mye takket være motebransjens kvinner.

- Noen ganger låner vi ut plagg fra våre kunder til ulike anledninger, som for eksempel under moteukene. Stort sett har vedkommende veldig klare meninger om hva de ønsker å låne, men vår showroom manager og stylist Anette Ousdal kan selvfølgelig komme med tips og råd om hva som kan passe, sier Katrine Kvalsund, fashion manager hos This is PR.

- Jakken må selvsagt leveres tilbake

I BUTIKK: Øverst fra venstre: Vivikes Love Coat Rose, kr 999. COS, kr 1350. Oasis, kr 1100. Topshop, kr 980. Zara, kr 1159.

I BUTIKK: Øverst fra venstre: Vivikes Love Coat Rose, kr 999. COS, kr 1350. Oasis, kr 1100. Topshop, kr 980. Zara, kr 1159. Foto: FOTO: Produsentene

De som låner plagg fra PR-byråene, er som regel bloggere, kjendiser, stylister og journalister, som enten skal bruke det til styling eller til privat bruk.

Rett før denne sesongens moteuker kom Celine Aagaard, redaktør for STYLEmag, innom This is PR for å låne klær. Den rosa Vivikes-kåpen ble med i posen, og da var det gjort.

- StyleMag er som andre magasiner ofte innom oss for å låne klær til styling. Vi vet jo aldri helt resultatet av et utlån, så dette er selvsagt supergøy. Celine lånte denne jakken til styling for magasinet sitt, og så valgte hun å bruke den under moteuken i København i tillegg. Jakken må selvsagt leveres tilbake, sier Kvalsund.

Celine blogget om kåpen, la ut bilde på Instagram og ble avbildet i den av gatemotefotografer under moteuken, noe som økte kåpens popularitet betraktelig. Mange oppdager nemlig nye plagg og trender på sosiale medier.

- Det er jo klart at det er ekstra stas når noen liker plagg fra kundene våre og velger å skrive om de i sosiale medier. Bloggere og kjendiser har en stor påvirkningskraft, og slike ting kan noen ganger påvirke etterspørselen, sier hun.

Hvorfor rosa?

Denne trenden beviser at pasteller og sterke farger ikke bare er forbeholdt vår- og sommersesongen.

IT-JENTENE: Motefiffen har for lengst kastet seg på den rosa trenden. Til venstre: Skuespiller January Jones kombinerer en dus, oversized rosa jakke med et helhvitt antrekk. Nederst til høyre: Ashley Olsen har også lagt sin elsk på den delikate kåpen.

IT-JENTENE: Motefiffen har for lengst kastet seg på den rosa trenden. Til venstre: Skuespiller January Jones kombinerer en dus, oversized rosa jakke med et helhvitt antrekk. Nederst til høyre: Ashley Olsen har også lagt sin elsk på den delikate kåpen. Foto: FOTO: Stella Pictures

En rosa kåpe er en fin måte å friske opp et antrekk på, mens du samtidig holder deg varm på kalde dager - og rosa-trenden fortsetter.

- Den rosa kåpen er blitt en trend fordi man har sett den på catwalken til flere store motehus, som blant annet Céline og John Rocha. Vi har sett mangfoldige It-girls og kjendiser som har blitt avbildet av kjente gatemotefotografer utenfor de store motehusene i Paris, New York og Milano. I år kommer vi til å se mye mer til pasteller og lyse farger, sier Anette Ousdal i This is PR.

Styling

Er du en av de heldige som har fått kloa i en rosa kåpe, er det alltid greit å ha en pekepinn på hvordan du bør style den. Den kan enkelt både tones opp og ned.

- Personlig synes jeg at rosa fort kan bli litt for søtt, så jeg liker å røffe det opp litt, gjerne med grått eller helsvart. Skinn og rosa er en tøff kontrast! Lyse jeans og en enkel t-skjorte gjør stilen mer laidback, sier Fanøy Mathisen hos Ganni.

I BUTIKK: Øverst fra venstre: By Malene Birger, kr 5300. J.Crew, kr 1080. Topshop, kr 750. Topshop, kr 750.

I BUTIKK: Øverst fra venstre: By Malene Birger, kr 5300. J.Crew, kr 1080. Topshop, kr 750. Topshop, kr 750. Foto: FOTO: Produsentene

Ousdal synes man bør style kåpen enklest mulig, og har også noen tips for å gjøre looken mer personlig.

- Jeg ville stylet den til et avslappet antrekk, som til et par jeans, en oversized hvit skjorte og et par sneakers. For å gjøre det mer personlig, kan du bruke tilbehør som passer stilen din. Det kan være alt i fra en hatt til en kul clutch. Bytt gjerne ut beltet som eventuelt hører til kåpen med et metallisk belte.

Les også:

Denne bloggen bør du klikke deg inn på nå

Stilikonets store hemmelighet

Gjør du dette når du handler?

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning