De aller fleste har et skinnende tilbehør som betyr ekstra mye for en. Det kan være et smykke fra barndommen, en ring fra kjæresten eller et armbånd fra bestemor - men felles er at det har en større verdi enn noen av de andre smykkene man eier.

Kanskje går du med det hver dag, fordi det minner deg om noe fint og personen du fikk det av, og muligens føler du deg litt naken uten det? Enten det er et skikkelig statementsmykke eller en enkel gullring, er du er ikke den enste som føler det sånn.

Vi har tatt møtt tre inspirerende damer om deres favorittsmykker, og får servert historien bak de forskjellige.

Først ute er superblogger og smykkedesigner Camilla Pihl om skattene hun aldri tar av seg. Så har vi tatt turen til Stockholm og møtt smykkedesigneren Maria Nilsdotter og fått et innblikk i hennes smykkeunivers. Vi har også tatt en prat med skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen, som forteller om hvor mye følelser det ligger i smykkene hennes.

Les også:

De beste shoppetipsene for en slunken lommebok

Supermodellens hemmelige triks for fin hud

Det Nye-redaksjonen tester høstens sminketrender

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!