Dette er sommerens hotteste tilbehør

BLOMSTER PÅ COVERET: Charlotte Thorstvedt pryder juli-utgaven av Det Nye - med blomster i håret, selvfølgelig. © FOTO: Renate Torseth

Omfavn din indre festivalhippie med en kul blomsterkrans i håret. Rett og slett perfekt for sene sommerkvelder.

Sommerens store trenden ble originalt startet av den meksikanske kunstneren Frida Kahlo for 60 år siden, men var brakt til live igjen av Lana Del Ray tidligere i år.

Det er likevel motebloggerne vi kan takke for at blomsterkransen er tilbake for fullt i motebildet.

Her har vi plukket ut et par av våre sommerfavoritter, samt noen tips til hvordan du kan style it-tilbehøret.

Festivalfin

Den bohemske blomstertrenden har lenge vært populær, men i sommer har det tatt helt av.

Moteansvarlig i Det Nye, Charlotte Thorstvedt, valgte selv å bruke en blomsterkrans i håret på juli-coveret til Det Nye.

- Det var faktisk Lana Del Ray som var inspirasjonen bak hele coverlooken som vi tok i LA. Vi ønsket å blande den gamle Hollywoodglamouren med bohemske, hip-hop elementer, forklarer Thorstvedt.

Hun synes blomsterkransen er et must på festival.

- Jeg synes det er kulest når man bryter opp det søte og yndige med å kjøre blomsterkrans i kombinasjon med litt mer rocka og androgyne antrekk. Ellers kan man kjøre hippiestilen fullt ut med en løs bluse med snøring og en kort shorts, litt Isabel Marant-stil.

Vanlig tabbe

En vanlig motetabbe et at man kjøper en blomsterkrans i dårlig kvalitet.

Thorstvedt synes det er mye ymse i butikkene, og man kan lett bli lurt.

- Jeg kjøper mine på etsy.com, der finnes det mange dyktige folk som lager dem selv, forklarer hun.

Dette er sommerens hotteste tilbehør

VÅRE FAVORITTER: 1. River Island, kr 180. 2. TopShop, kr 140. 3. TopShop, kr 100. 4. Asos, kr 120. 5. River Island, kr 200. 6. Asos, kr 100. 7. TopShop, kr 180. 8. Modell, Asos, kr 100. © FOTO: Produsentene

Ekte DIY-stil

Moteblogger Stina Bakken er enig i at blomsterkrans i ekte DIY-stil er best.

- Hvis du bruker en blomsterkrans som er veldig stor, kan det fort bli litt for mye av det gode. Lager du den derimot selv, slipper du det problemet, sier Bakken.

Hun har selv tenkt til å style blomsterkransen med highwaist-shorts i sommer for å gi antrekket en casual festivalvri.

- Jeg bruker ofte en stor t-skjorte som jeg putter nedi shortsen sammen med en fin blomsterkrans i håret.

Bakken tror hovedgrunnen til at blomsterkransen har blitt såpass populær, er fordi den enkelt kan løfte ethvert antrekk - i tillegg til at alle har råd til å lage en selv.

- Jeg elsker denne trenden, og håper den har kommet for å bli - selv om den kanskje dabber litt av når sommeren er over.

Markerte øyne og blomster i håret passer til de fleste anledninger, men ser nok best ut på festival eller når du skal pynte deg.

- Ha fokus på øynene når du bruker en blomsterkrans

Skjønnhetsansvarlig i Det Nye, Julie Botnen, er en stor fan av blomsterkranser i håret, og lar seg inspirere av Thorstvedts Hollywoodglamour!

- Jeg er fan av Lana Del Ray sin stil, og alle ser vakre ut med en svart liner langs den øvre vippekanten, sier Botnen.

Hun anbefaler at du har fokus på øynene når du bruker en blomsterkrans i håret. En tykk, dramatisk eyeliner vil gjøre looken både sofistikert og sexy.

- Markerte øyne og blomster i håret passer til de fleste anledninger, men ser nok best ut på festival eller når du skal pynte deg. Jeg vil ikke anbefale så mye sminke og dilldall på stranden, sier hun.

Å legge eyeliner kan være vanskelig, og Botnen anbefaler at du øver deg litt.

- Det krever en stødig hånd for å legge en perfekt liner, men øvelse gjør mester! Husk å tone ned leppefargen når øynene er i fokus.

Dette er sommerens hotteste tilbehør

FÅ COVERLOOKEN: Fra venstre: 1. Estée Lauder Resilience Lift Creme, kr 595. 2. LOréal Lumi Magique primer, kr 179. 3. BareMinerals Mineral Foundation, kr 449. 4. Makeup Mekka Ultimate Water resistant Eyeliner5. YSL Baby doll mascara, kr 290. 6. The Body Shop Cheek colour, kr 139. 7. No 7 High Shine lipgloss, kr 109. 8. Mac Brow Set, kr 150. © FOTO: Renate Torseth og produsentene

Slik får du coverlooken

1. Start alltid med fuktet og ren hud. La kremen trekke inn i huden et par minutter før du legger foundation. Vi har brukt Estée Lauder Resilience Lift Creme.

2. Gi huden litt skinn med en god primer, som også sørger for at sminken sitter godt hele dagen. Vi har brukt L'Oréal Lumi Magique primer.

3. Legg mineralfoundation i hele ansiktet med en stor kost. Ikke glem øyenlokk og hals. Vi har brukt BareMinerals Mineral Foundation.

4. Legg eyeliner. La lineren være tykkest på midten og dra den ut i en spiss form i øyets ytterkant. Vi har brukt Makeup Mekka Ultimate Water resistant Eyeliner.

5. Lange vipper med masse volum får du ved å legge maskaraen i flere omganger. Vi har brukt YSL Baby doll mascara.

6. Litt rosa rouge i kinnene gir en nydelig, frisk glød. Vi har brukt The Body Shop Cheek colour.

7. Litt rosa gloss på leppene gir et mykt uttrykk. Vi har brukt No 7 High Shine lipgloss.

8. Avslutt alltid med å gre brynene i fasong med en god gelé. Vi har brukt Mac Brow Set.

Tips! Ved å sette en prikk med eyelineren din der du vil at formen skal slutte er det lettere å få formen lik på begge sider.

La deg inspirere av bloggerne:

Dette er sommerens hotteste tilbehør

MOTERIKTIG: Cathrine Heienberg er ikke redd for å mikse dyrt og billig. Blomsterkransen gir det helhvite antrekket "det lille ekstra". © cathinthecity.com

Dette er sommerens hotteste tilbehør

NY TOPPBLOGGER: Søte Stina Bakken klatrer på blogglistene. Nå er hun fan av blomsterkrans i håret. © FOTO: stina.blogg.no

Dette er sommerens hotteste tilbehør

SOMMERIDYLL: Caroline "Fotballfrue" Eriksen kombinerer en nydelig blomsterkrans med en pastellfarget sommerkjole. © FOTO: fotballfrue.no

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!