Vi ser den til hverdags og fest, til skjørt, tights og bukser. Med kort eller lang erm, i ulike vasker, lengder og former. Den tidløse denimjakken er kommet for å bli.

Sommer-look

For en avslappet look kombinerer du den for eksempel med en sommerkjole og sandler. For å rocke opp antrekket kan du brette opp ermene. Når det kommer til tilbehør, velger du det lille ekstra som forlenger stilen din. Et perlesmykke og klassiske ringer gir deg en elegant look, mens et oppsiktsvekkende armbånd og et enkelt halskjede gir deg en mer funky look.

=

KLASSIKERE: Pippa Middelton, Reese Witherspoon og Ashley Tisdale er gode eksempler på hvor enkelt det kan gjøres. © Foto: Stella

80-talls tvist

Denimjakken er også fin i kombinasjon med ulike plagg som har fått sin renessanse. Tights, ballongbukser og miniskjørt er gode eksempler på dette.

Bruk tightsen med en lang bluse eller en skjorte, og gå for en croppet denimvariant. Det å mikse ulike lengder vil gjøre antrekket ditt mer visuelt spennende.

Går du for ballongbukser bør du fremheve midjen med en kort topp eller et belte. Miniskjørtet er fint sammen med en enkel t-skjorte eller en bluse. Topp 80-tallslooken med et par nette tøysko, lave herresko eller Converse. Ønsker du en mer moderne look velger du deg et par statement-sko.

=

EGEN VRI: Keira Knightley og Chloe Sevigny har begge sin personlige tvist når det kommer bruk av denimjakken. © Foto: Stella

PARIS 2009-10-06. A model displays a creation by designer Hannah MacGibbon for Chloe Spring-Summer 2010 ready-to-wear collection show held at the Jardin des Tuileries in Paris, France, on October 6, 2009. Photo by Alain Gil-Gonzalez/ABACAPRESS Code: 4001/204527 COPYRIGHT STELLA PICTURES=

CATWALK: Denim og denim fra visningen til Chloé SS 2010 © Foto: Stella

Denim og denim

Denimjakken lar seg også selvsagt kombinere med vanlige jeans. I dette tilfelle er det lurt å sørge for at denimkvalitetene bryter med hverandre, slik at det ikke ser ut som du har iført deg en denimdress. Kombiner derfor ulike kontraster og vasker. Finn for eksempel en mørk bukse og en lys jakke.

Nesten året rundt

Om du kombinerer denimjakken riktig, er det et plagg du kan bruke langt utover høsten her i Norge. Sleng over en skinnjakke, pelsjakke eller bare et stort, varmt skjerf. Finn din favoritt, og vit at det er et plagg du kan ha glede av lenge.

Les mer:

Slik blir du vårtrendy på lavbudsjett

11 nøkkelplagg

De beste stylingtipsene

Les hele saken
Les alt om:

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!