Det er enkelte plagg som slår an bedre enn andre hver sesong. Ofte er det også hele kolleksjoner som blir den store favoritten, både blant moteinteresserte og de som bestemmer hva vi får se i magasinene.

Denne sesongen er det én kolleksjon som uten tvil har seilet opp som nummer 1 i motebladene - og den er fra Prada.

Populære striper

Nettstedet Fashionista har faktisk undersøkt hvor mange magasinforsider som har brukt klær fra Pradas vårkolleksjon, og tallet de kom fram til er 48!

I tillegg har klærne vært med i langt flere moteserier i forskjellige blader.

At dette er en svært populær kolleksjon, er det ingen tvil om. De fargesterke stripene har for lengst blitt kopiert av kjedebutikkene.

Kjendiser som Diane Krüger, Lily Allen, Rihanna og Anna Wintour har alle blitt sett i Pradas vårkolleksjon, men det er fortsatt ingen som har våget seg på de mest iøyenfallende plaggene.

PÅ FORSIDEN: Harper's Bazaar, ELLE og Vogue er blant magasinene som har brukt Prada på forsiden.=

PÅ FORSIDEN: Harper's Bazaar, ELLE og Vogue er blant magasinene som har brukt Prada på forsiden. © Foto: Faksimile Harper's Bazaar, ELLE Sweden og Vogue Australia

Slik får du looken

Både kjendiser og supermodeller har blitt fotografert i Prada på magasinforsidene, og favorittstemplet ble bekreftet da Vogue-redaktør Anna Wintour hadde på seg en overdel fra kolleksjon på forsiden av WSJ magazine.

Miuccia Prada beskriver selv kolleksjonen som «modig, prangende og åpenbar», ifølge Style.com.

Om du ønsker å kopiere looken, skal du satse på vårens store «color block»-trend og velge farger som orange, grønt, blått og og lilla - med innslag av hvitt, grått og gult.

Sats også på mønstermiks, og kombiner striper i forskjellige tykkelser med mer overdådige mønstre. Skjørtene skal stopper akkurat midt på knærne, og skal enten være smale eller ha en feminin rysjekant nederst.

Overdelen kan gjerne være mer voluminøs, men fortsatt være litt stiv og uniformsinspirert i stilen.

POPULÆR: Pradas kombinasjon av mønster og sterke farger gjør seg bemerket i moteverdenen.=

POPULÆR: Pradas kombinasjon av mønster og sterke farger gjør seg bemerket i moteverdenen. © Foto: Bulls

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!