ALDRI FEIL: Julie Kase mener en hatt aldri er feil. © Foto: Renate Thorseth

Dette er tiden hvor man kan gjøre gode motekupp i butikkene.

Men hva er det lurt å se etter når du handler på salg, og hva skal du styre unna?

Vi har spurt fem drevne moteeksperter om deres beste salgstips.

Del

Julie Kase, moteansvarlig i Kamille

Kamilles moteekspert satser på klassiske merkevarer hun kan bruke året gjennom.

- Ikke kjøp noe du egentlig ikke ville ha brukt penger på til full pris. Tenk på miljøet, det er helt tullete å kjøpe klær og ting for moro skyld, sier Julie Kase.

- Se etter plagg som er sesongløse, som du kan ha bruk for året igjennom. Den lille sorte er fin å skaffe seg på salg, kanskje får du en merkevariant til halv pris?

- Styr unna plagg og sko du vurderer å kjøpe bare fordi de er billige. Dropp også å kjøpe plagg du tenker blir fine til neste vinter. Kanskje er du i en helt annen trendmodus om ett år.

Skal du gjøre et slik kjøp bør det være en investering i noe klassisk, mener Kase.

SALGSTIPS: Julie Botnen er skjønnhetsansvarlig i Det Nye.=

SALGSTIPS: Julie Botnen er skjønnhetsansvarlig i Det Nye. © Foto: Gry Traaen

Julie Botnen, skjønnhetsansvarlig i Det Nye

Det Nyes skjønnhetsekspert shopper ikke bare fordi det er billig.

- På salg mener jeg det er viktig å se etter kvalitetsplagg, gjerne noe du kan bruke mye og som du kanskje ikke hadde tatt deg råd til på full pris.

- Se etter kashmirgensere, trenchcoats, svarte støvletter og skinnvesker. Sett gjerne av litt penger slik at du kan kjøpe litt eksklusive ting som har god kvalitet, sier Julie Botnen.

- Man kan fort gå seg vill i alle de gode tilbudene og plutselig bruke mange penger på noe man ikke trenger eller kommer til å bruke. Ikke kjøp noe bare fordi det er så billig!

- Styr unna typiske trendplagg som er på vei ut som, for eksempel jakker med spisse skuldre og selvfølgelig pels, mener Botnen.

=

Camilla Pihl, blogger på Camillapihl.no

Blogger Camilla Pihl bruker salget til å leke seg med trender.

- Jeg er alltid på jakt etter gode basisplagg som jeg kan dresse opp og ned etter humør og årstid. Ellers bør du invistere i ett par bootcut jeans, de kommer sterkt tilbake.

- Ikke bli blendet av at ting er billig. Tenk på hvorvidt plagget funker sammen med resten av din garderobe, sier Camilla Pihl.

- Så lenge du handler i de store kjedebutikkene er det vanskelig å bomme på en stil da de er veldig på trendene som gjelder nå.

Bruk salget til å leke deg og kjør på med din egen stil. Det viktigste er at du selv føler deg fin!

SALGSTIPS: Vibeke Stiansen er moteansvarlig i Det Nye.=

TIPS: Vibeke Stiansen, moteredaktør i Det Nye gir tips. © Foto: Gry Traaen

Vibeke Stiansen, moteansvarlig i Det Nye

Moteeksperten shopper ikke på salg om hun har det travelt.

- Mitt beste tips er å sette av god tid! Salget er som regel stuet bort i et hjørne og ikke så oversiktlig som resten av butikken, og da kan det være en tålmodighetsprøve dersom man er på jakt etter de virkelige skattene, mener Vibeke Stiansen.

- Plagg du bør lete etter er klassiske basisplagg, som du vet kommer til å vare lenge og er lette å kombinere med andre ting. Som f.eks en dressjakke, et hvit skjorte eller en kardigan.

- Et annet triks er å gå på salg i de mer eksklusive designbutikkene. Plutselig har du kanskje råd til plagg du aldri ville hatt råd til før, sier Stiansen.

SALGSTIPS: Nathalie Helgerud blogger på nathaliehelgerud.blogspot.com=

SALGSTIPS: Nathalie Helgerud blogger på nathaliehelgerud.blogspot.com © Foto: Oslonians.com

Nathalie Helgerud, moteblogger

Motebloggeren ser etter neste sesongs trender på salget.

- Gå for sikre kjøp som den hvite skjorten, merinoullgenseren eller de sykt freshe, høye hælene som ble for dyre til fullpris.

- Ellers bør du lete etter noen store statementsmykker, de passer bra til den minimalistiske stilen, tipser Helgerud.

- Neste sesong bærer preg av en mer minimalistisk og elegant stil. Du bør så absolutt ha et par spisse hæler i garderoben din, ellers har jeg mye tro på skinnbuksene á la Isabel Marant.

- Styr unna ting du ikke behøver, og som du vet du maks kommer til å bruke et par ganger. Tviler du på det i prøverommet, vil du tvile på det senere også, avslutter Helgerud.

Les hele saken

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!